4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Felkészülés [8]
A felkészülési időszak hírei
Az út hírei, érdekességei [8]
Az út hírei, érdekességei
Körkérdésünk
Jártál már az El Camino-n?
Összes válasz: 173
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Március » 3 » Belül a 60 napon!
3:02 PM
Belül a 60 napon!

 

Az induláshoz (május 1.) képest 60 napon belülre kerültem. Sok ez, vagy kevés? Sok. Kivárni sok. Ahhoz képest, amikor elhatároztam ezt az utat - kevés. A felszerelés nagyjából összeállt. A 2 évvel ezelőtti tapasztalatokat beépítve néhány dolgot módosítottam csak - de semmi komolyat. Pár cuccot ki-, lecseréltem, de ezek inkább csak minőségi cserék voltak. A zoknik, pólók elkoptak, elhasználódtak.  A nadrágból is venni kellett egy szűkebb szárút, mert az praktikus a saras időben. Ami a múltkor nem volt nálam (persze nem is kellett) az a kamásli. Most beszereztem egyet. A vasárnaponkénti túráimon megtapasztaltam a hasznosságát. Így ezzel kiegészítettem az induló kollekciót. Most nem bízhatok abban, hogy 4-5 hónapon keresztül megúszom eső nélkül. Még egy dolog van beszerzés alatt, a sátor. Már kinéztem, súlyban, vízállóságban, praktikusságban a megfelelőt, de még nem tudtam megvenni. Március végére ígérték, hogy megérkezik. Úgy döntöttem, hogy viszek egy könnyű sátrat, mert az út első fele nem lesz olyan gyakorisággal ellátva albergue-vel, mint a spanyolországi szakasz. És nem akarok túl korán megállni egy szálláshelynél, ha még tudnék menni csak azért mert túl messze van a következő pihenőhely. Próbálom az ilyen irányú kötöttséget is lazítani.  Ez a része például teljesen új lesz ezen az úton mint az utóbbi Camino-n volt. Kíváncsian várom!

Majd összeállítom az induló csomagot, felszerelés listáját, hátha segít olyanoknak akik tervezik az utat. Persze, ez mindenkinek a saját igényeinek és szükségleteinek, esetleg lehetőségeinek a függvénye.

Amire nagyon érdemes odafigyelni az a bakancs, vagy túracipő (kinek mi?) és a zokni. Szerintem ez az alfája a fájdalommentes (víz,- és vérhólyagmentes útnak) és a rendszeres lábápolás, a láb jelzéseinek a komolyan vétele - azonnal. Nem a következő pihenőnél, hanem azonnal.

Szóval a felszerelésekkel kapcsolatban még írok az indulás előtt.

Most, közel a start időpontjához, egyre többen elhiszik, hogy elindulok. Láthatják rajtam, hogy teljes az eltökéltség, a lélekben már az úton vagyok állapot.  

 

 

Buen Camino!

Kategória: Felkészülés | Megtekintések száma: 1346 | Hozzáadta:: Andy | Címkék (kulcsszavak): Camino, indulás, felszerelés | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2014  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben