4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Jártál már az El Camino-n?
Összes válasz: 173
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Június » 28 » 59. nap Les Abrets – La Cote-St-André
8:44 PM
59. nap Les Abrets – La Cote-St-André

Megúsztam az éjszakát eső nélkül. Pedig amikor lefeküdtem, nem sok csillagot láttam az égen – de most szerencsém volt. A hajnali teherautó inváziót leszámítva egész nyugodt volt az éjszakám. Csak a szűk padon való forgolódás nem ment könnyen a hálózsákban. De mindig visszaaludtam. 6-kor kicsomagoltam magam, lábat ápoltam, vízhólyagot varrtam és tesztelgettem a lábam, hogy milyen állapotban lehet. Talpbetétet cseréltem a bakancsomban – hátha ezzel jobb lesz. Indulás után ittam egy bűn rossz kávét, de kitartott a következő faluig, ami kb. 5 km-re volt. 10 után bevásároltam az első olyan faluban, ahol bolt is volt, nem csak kocsma. Megvettem holnapra is a betevőt, mert holnap vasárnap. Meg is reggeliztem, és folytattam az unalmas utat. A táj az valami tökéletesen egyhangú. Semmi izgalom nincs benne. Nem olyan mint a Meseta – az legalább attól jó, hogy egyedien egyenes, sík, hullámzó mezőktől végelláthatatlan. Ez meg olyan semmilyen. Kis kukorica, esetleg egy kis foltban kalászos, majd egy szakadt falu, a teljesen jellegtelen, új korában is elkeserítően semmilyen lepusztult házakkal. Ápolatlanság, elhanyagoltság. Miért nem láttam ilyen a németeknél, az osztrákoknál vagy a svájciaknál? Ott is vannak régi házakkal tele pici falvak. De ez lehangoló! „Nemteszikvidék” ez nekem! Rá is nyomta a hangulatomat a mai napra ez a látvány. Amúgy sem voltam túl happy, részben a lában és a bakancs viaskodása miatt, részben más miatt. Lábam és a bakancs harca ott folytatódott reggel, ahol tegnap abbamaradt. Talán nem 20 percenként tört rám az őrült fájdalom, hanem 30. Délutánra kifejlesztettem egy mozgássort a lábujjaimnak, lábfejemnek, amit ha nagyon rám tört a fájdalom, megállva ugyan, de nem lepakolva és nekivetkőzve meg tudtam csinálni. Egész belejöttem. Estére, már csak 1-1,5 óránként kellett megállnom és zoknit cserélni. Azért ez a teljesen zárt bőrbakancs nem nagyon lélegzik, mint a másik. Tehát a nedves zoknira sokkal jobban oda kell figyelnem. 2-3 körül próbáltam valami főtt ételhez jutni, de az egyetlen étteremben azt, mondták, hogy már elkéstem, nincs kaja. Maradt az uzsitasiból a hideg. A 2 napja érlelődő sajtnak ugye nem lesz baja? Szaga már van – de az itt nem újdonság. Na, majd holnap letesztelem. Eredetileg sem volt szagtalan! 
Este 6 körül értem be La Cote-St-André városába. Ez nagyobb, mint a mai összes együttvéve, de ez sem tetszett. 2 szálloda van – mind a kettő fullos. De miért? Miért jönnek ide az emberek és kik? És miért pont ma? A szállodások rendesek voltak, felhívták nekem azt a házat, ahol még volt esélyem. És szerencsém is volt, mert itt volt hely. Igaz, hogy vissza kellett kutyagolnom a város elejére, ami szörnyű látvány volt ismételten is – és ha belegondolok, hogy holnap reggel újból itt kell végigvonulnom. Na, mindegy, az a holnap problémája.
Összegezve, a mai nap sem volt jobb, mint a tegnapi, azt az egy apróságot leszámítva, hogy ágyban és nem padon alszom a szabadban. Jöttem, bicegtem 37 km-t – de semmi jó nem volt benne. Majd talán holnap.

 

Kategória: Francia szakasz - 2014 | Megtekintések száma: 922 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 3
2 Zoli  
0
Szia András!
Együttérzünk, kitartás.
Ha egy kicsit megázol, talán hamarabb tágul a bakancs.
A lányok üzenik, hogy ez egy lecke lehet, a régi jó bevált bakancsot nem cseréljük le a betörni való újra..... :)
Ha nagyon nem bírod a szandál még működik. Legalább amíg a lábad rendbe jön.
Buen Camino!
Z

1 Erika M  
0
Nem lehet mindig minden fantasztikus. Kellenek az ilyen napok is, hogy utána jobban becsüljük a jobb napokat.
kár a régi bakancsért, remélem ez az új hamar "betörik".

3 Andy  
0
Tudom! nem is vagyok elkeseredve! smile

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Június 2014  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben