4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Milyen sűrűséggel olvasnál friss híreket ezen oldalon?

Összes válasz: 55
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Augusztus » 2 » 94. nap Sansol – Logrono
4:09 PM
94. nap Sansol – Logrono

Mivel az este elhatároztam, hogy nem megyek ma sokat, csak kb. 20 km-t, ezért nem is akartam túl korán kelni. Annak ellenére, hogy felébredtem a szokott időben – nyugton maradtam.  ¼ 7-kor kezdődött a mozgolódás a körletben. Laza volt a reggeli ezért ismételtem. Persze 3 fabatkáért sokat nem is várhat az ember, de a 2 dl narancslé, az 1 szelet pirítós vajjal és dzsemmel, a kávé (ami remek volt) még napindítónak sem volt elegendő, nemhogy 11 km-t gyalogoljak vele. Ezért dupláztam, amivel 10-ig  - Vianaig kibírtam.
Az esti hatalmas zuhi megtette a hatását – mind a hőfokot tekintve, mind a földutak állagát tekintve. Kellemes spanyolországi hűvös reggel volt – amit én kimondottan élveztem. Igazi gyaloglós idő. Kicsit saras volt minden – új vájatok keletkeztek az utakban – nagyok. Sok nagyméretű kő mozdult el a helyéről. Pár embert útközben kapott el az esti jégesővel érkező vihar, mert ma sokan szárították az egész hóbelebancukat. Feltehetőleg a zsákok is beáztak. Nekem mázlim volt.
Torres del Rióba beérve láttam nagyon sok csoportot gyülekezni az albergueknél. Később ők szaladtak el mellettem hátizsák nélkül. Szép ez a város, nagyon rendben van tartva – már 2 éve is tetszett. Eredetileg tegnap este idáig akartam jönni, de az eső rábeszélt, hogy a 1,5 km-rel közelebb lévő Sansolban álljak meg. A két falu szinte összeépült. Nem bántam meg, hogy ott álltam meg – nagyon kellemes albergue volt.
Navarra tartománynak ez a vége. Elég szép változatos vidéken gyalogoltam – többnyire egyedül. Emelkedő – lejtő. Emelkedő – lejtő. A szőlő-, és olajfaültetvények látványa lekötötte a figyelmem így nem foglalkoztam a kisebb kihívásokkal. Sok emlék felidéződött az előző caminóról. Hol, kivel futottam össze – kivel találkoztam itt először, ott van e még az a kis épület, ahol zoknit cseréltem, stb.
Vianaba 10-kor érkeztem meg, ahol bőségesen megreggeliztem. Nem kapkodtam, mert tudtam, hogy innen már csak 9-10 km Logrono és az alberguek ritkán nyitnak 1 óra előtt. a félórás szünet után kényelmesen folytattam az utat. A távolban már látszódott Logrono ipari területe – amely mellett nem volt nagy élmény elmenni de hát ez is hozzátartozik. Az igen forgalmas úton egy – a zarándokoknak épített, kb. 3 éves, modern felüljárón kell átmenni, óvva a zarándokok testi épségét. Egy tűlevelű erdőn kell átjönni, ahol nagyon kellemes gyanta illat van. Ezt például májusban nem lehetett érezni.
A városba beérvén van egy zarándok információs iroda, ahol készségesen segítenek szállást találni. Én 1 óra előtt 5 perccel értem az önkormányzati szállásra, ami 1-kor nyitott. Elég nagy a szállás – kicsit zsúfoltak a szobák, de amúgy minden rendben van. Van internet, mosógép, szárítógép. A szokásos 3 eurós egységtarifával működnek. Több ember összefog és már nem is olyan drága a dolog.  Van egy kellemes udvar – középen lábáztatóval, ami igen jól tud esni a napi menet után.
A tisztálkodás, mosás után  jártam egyet a városban. Nem sokat, mert azért már kezdett rendesen meleg lenni – de este még sétálok egyet a szombat esti Logronoban. 10-kor van kapuzárás – addig vissza kell érni. De hát aki reggel menni akar az nem is ér rá dorbézolni. Lehet, hogy holnap is csak 20 km-t megyek. Egyrészt mert még mindig izgalmas a sarkam, másrészt Ventosaban van egy nagyon jó albergue. Ha lehet, akkor nem hagyom ki. Nagyon hangulatos – egy idős néni üzemelteti – halk zeneszóval ébreszti reggel a zarándokokat, az egész olyan bensőséges – és remek bort lehet nála vásárolni. Ma beértem Rioja tartományba – a jó borok tartományába. Itt szerettem meg a vörösbort.
Most délután 5 óra van. Még mindig érkeznek a megfáradt zarándokok.  Kicsit (nagyon)  kivannak. Nem csodálom – a délutáni rekkenő hőségben gyalogolni nem egy zarándok álom. Ezért kelek én hajnalban.

Amely árak szembe jöttek ma velem:
szállás 7
reggeli (2dl narancslé, 1 kávé, pirítós, vaj, dzsem) 3
tejeskávé 1,2
sárgabarack (1 kg) 1
nagy pizza üdítővel 9 euro 

Kategória: Spanyol szakasz - 2014 | Megtekintések száma: 1153 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Augusztus 2014  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben