4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Jártál már az El Camino-n?
Összes válasz: 173
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Július » 2 » 62. nap Annonay - Saint-Bonnet-le-Froid
8:20 AM
62. nap Annonay - Saint-Bonnet-le-Froid

Mivel tegnap este jó fáradt voltam, amikor nem kis szerencsével és némi ráérzéssel elsőre megtaláltam a szállást a zegzugos kis városkában, nem nagyon volt hangulatom még városnézést is csinálni. Pedig érdekelt a város. Így reggelre halasztottam. Nem akartam túl korán indulni – nem terveztem nagy távot, csak 27-28 kilométert, így nem kellett rohannom.
Kényelmesen megreggeliztem – végre egy jó reggelivel leptek meg – még sonka is volt és elindultam felderíteni ezt a sziklákra épült város óvárosi részeit. Igazi középkori városszerkezet. Girbe-gurba, le-föl, keresztül-kasul futó keskeny utcák, sikátorok, beugrók, néhol kiszélesedő terekkel. A házak építésénél az egyenest elfelejtették használni. De a függőónt is! Ha fölfelé nézett az ember akkor ott is csak szabálytalan alakzatokat látott. Érdekes építmények voltak. Azt nagyon sajnálom, hogy belül nem tudtam megnézni az épületeket, lakásokat, az is megérne egy külön tanulmányt - szerintem. Megelégedtem a külső résszel. Pár száz évvel ezelőtt egy sötét este nem szívesen sétáltam volna erre. Lehet, hogy még ma is elgondolkodnék rajta. Talán most jobb a közbiztonság és van közvilágítás, de a hangulata azért megmaradt. A történelmi óváros nem volt túl nagy – így aránylag hamar végeztem, visszamentem a hotelbe, összepakoltam magam és elindultam a mai útra.
Az út nem volt túl izgalmas. Az első 10 kilométeren volt 2 falu, kellemes táj, sok szikla és folyamatos emelkedés. A második falu után tűnt fel, hogy mindig emelkedik az út. Gondoltam, most már csak felérek a tetejére. De nem. Mind a 27 kilométeren emelkedett. 1100 méter magasságik. Erre nem számítottam, de őszintén szólva nem is figyeltem rá előzetesen. Úgy vagyok már vele – ha emelkedik, hát emelkedik – fel kell menni „osztjónapot”! Megfigyeltem, hogy ilyenkor kicsit megváltozik a lépéshosszom, az ütemem és ehhez alakul a légzésütemem. Sokszor csak onnan veszem észre, hogy emelkedem, hogy kicsit katonásabban lépdelek, szinte menetelek. Csak a dobpergés marad el. 2-szer tartottam hosszabb pihenőt és néhányszor lábápolósat. Kaja vételére esélyem sem volt, így a nálam lévő sajtot és a tegnap szüretelt barackot ettem. Legalább könnyebb lett a hátizsákom! 5 körül felértem ebbe a kimondhatatlan nevű kis városkába, ahol meglepő módon sok szálláslehetőség volt. Persze néhány zárva, de találtam olyat, ami végre elfogadható áron volt és hajazott egy albergue-re. Este vacsora a szomszéd kocsmában, a helyi focirajongók vb láza közepette. 
Még 2 nap Le Puy városa, ami egy kiindulóhely a Szent Jakab zarándokok számára. Gondolkodtam, hogy tartsak-e 1 pihenőnapot, mielőtt nekivágok a hosszabb francia szakasznak (kb. 750 km), de szerintem lendületből megyek tovább. A bakanccsal egyre kevesebb a gondom – energiám van (ha merülök akkor elemcsere van), az egészségem remek és a múlt héten tartottam pihenőnapot. 

 

Kategória: Francia szakasz - 2014 | Megtekintések száma: 1165 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 4
2 Miso  
0
Eddig nem hittem abban, hogy az"Alaki Szabályzat"mély nyomokat hagy az emberfiában...ám a "lépéshossz, ütem, légzésütem,dobpergés nélküli menetelés" realista leírásod az ellenkezőjéről győzött meg!:):):)Szent irigységgel követem a caminodat!:):)Buen camino!

4 Andy  
0
Lacikám! Azért 25 év, az 25 év!

1 Zoli  
0
Juheeeee! Jó dolog olvasni és jó híreket kapni felőled. Remélem abban a zegzugos egyenestelen óvárosban fotóztál is. Buen camino!

3 Andy  
0
Persze, hogy fotóztam. Csak idő és lehetőség kell a fotók felpakolására! smile

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Július 2014  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben