4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Jártál már az El Camino-n?
Összes válasz: 173
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Július » 7 » 68. nap Nasbinals – St. Chély-d’-Aubrac
4:33 PM
68. nap Nasbinals – St. Chély-d’-Aubrac

Egész éjjel hallgattam az eső újabb és újabb rohamait a tetőtérben elhelyezett hálóhely ablakán. Sok jót nem mutatott a dolog. 7-kor volt a komoly reggeli ezért ½ 7-kor kikászálódtam az ágyból és lecuccoltam a földszintre, tudtam, hogy sokáig nem húzhatom az indulást. Az eredeti terv mára kb. 40 km volt, de már ekkor módosítottam. Az első komolyabb megálló 16-17 km-re van, ez lett a mai terv. Tudom, hogy ez csak fél táv, de ahogy esett az eső, elegendőnek találtam. A pékségben vettem egy darab kenyeret – biztos, ami biztos alapon. Nagyon sajnáltam, hogy ennyire szakadt az eső és nem tudtam fényképezni – a gép a hátizsák legszárazabb rekeszében pihent egész úton. A táj az már-már felért a svájci tájak szépségével. Csak más volt. Már ekkor megfogalmazódott bennem, hogy ide vissza kell jönni. 1300 méter körül jártam és mindenhol legelő, sok évszázados kőfalakkal elválasztva egymástól, marhacsordák, ki tudja hány éves kőitatók, lapályos vízfolyásokkal teli rétek. Ez a táj kb. 600 éve is így nézett ki, leszámítva az aszfalt utat. Amikor beértem Aubracba, ami igazából nem is település csak egy régi uradalom köré épült néhány ház – mintha megállt volna az idő valamikor. Nagyon zuhogott, így esélyem nem volt fényképezni. Fáztam is már, mert a szél is rákezdett rendesen, így betértem egy kis hotel éttermébe, száraz ruhát vettem, ittam egy kávét majd egy jó forró teát. Egy darabig elücsörögtem itt, de azért tovább kellett állnom. Ekkor már mérséklődött az eső intenzitása. Már csak esett és nem zuhogott. Még 8 km volt hátra a csökkentett távból és nem telt bele bő másfél óra és megérkeztem St. Chély-d’-Aubrac faluba. 
Elég sok zarándokszállás, hotel, étterem van itt. Kiválasztottam egy ósdi lakóházban, inkább lakótoronyban lévőt, ami jó választásnak tűnik. A torony padlásterében van a zarándokszállás, igen öreg csigalépcsőn lehet feljutni, az egész épület hangulata elképesztően jó, izgalmas. Lehet érezni a hatalmas kandalló füstös szagát is. Ha leszámítom az elektromos kényelmi berendezéseket, egész a középkorban érzem magam. Izgalmas lehetett itt az élet az elektromosság előtt – és füstös. Sokkal nehezebb körülmények között tengették az életüket az itt élők, mint mi ma. A falu elején van egy zarándok szobor, korhű ruházatban, szíjjal rögzített facipellőben. Ehhez képest a mai bakancsaink….!
A turista iroda is egy igen öreg épületben van elhelyezve, csináltam erről is néhány fotót. Tisztálkodás, mosás után elmentem kaját beszerezni, a bolt déli pihenőt tartott, így egy olcsó zarándokmenüvel kellett beérnem. Amilyen olcsó (10 euró), olyan gyenge is volt. Sült krumpli, omlett, zöldség egy tányéron, semmi hús, egy darab gyümölcstorta, kávé. Nem volt nagy durranás. Ez volt az első olyan zarándokfalu, ahol kicsit éreztem a lehúzás szelét. Minden drágább volt, mint az előző helyeken. Na, mindegy. 
Ma reggel próbáltam felderíteni az elkövetkezendő napok időjárását. Állítólag már csak holnap lesz ilyen vacak, szerdától jön a napsütés. Várom. A bakancsom az éjszaka egész jól kiszáradt, mármint belülről. Az újságpapíros kitömős technika sokat segített. Ma is így tettem. Úgy néz ki, hogy a ruháim is meg fognak száradni, van egy elektromos radiátor, beüzemeltem. Bár van valami francia szöveg fölé rakva – de hát kell nekem tudnom franciául? Jó lenne, de nem tudok. Így azt gondolom, hogy arra figyelmeztetnek, hogy vigyázzak, mert forró!
Ha holnap is ilyen vacak lesz az idő, akkor megint nem megyek túl nagy távolságot, csak max. 20-22 kilométert. Sok tartalék napom van – majd megyek akkor, ha jobb lesz idő.

 

Kategória: Francia szakasz - 2014 | Megtekintések száma: 1026 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 9
5 Andi  
0
Annyira jó olvasni a beszámolóidat :) Nem semmi hangulata van a szállásnak, csodás helyeken jársz. Kellemesen napsütéses napokat kívánok a továbbiakra, és Ultreya! :)

6 Andy  
0
Köszönöm Andi, jön a jó idő is!

4 zsa  
0
Igen, ezt a helyet még meg kell nézni! :-)

9 Andy  
0
smile

3 Miso  
0
Nagyon tetszenek a kisértetjárta szállás fotói!A középkor lehelete szinte érződik rajtuk!"Zarándokbarátibb"időjárást!

8 Andy  
0
Valóban nagyon jó!

2 Kondás Gergely  
0
Szia,

Most találtam meg a blogodat!
Minden elismerésem!
Jó utat és csinálj sok szép fotót!
A franciához meg csak egy szótárprogram kell...

Gergő

7 Andy  
0
Köszönöm Gergő!

1 Szabóné Klára  
0
Élvezetes a francia szakaszról szóló blogod is András. Kitartásod átlagon felül van, a jó idő is megérkezik hamarosan... Szeretettel üdvözöl Orosházáról klara

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Július 2014  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben