4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Jártál már az El Camino-n?
Összes válasz: 173
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Július » 9 » 70. nap Espalion – Golinhac
8:53 PM
70. nap Espalion – Golinhac

Hajnalban megint arra ébredtem, hogy szakad az eső. A szobában sötét volt, mert a paletták teljes sötétséget adnak. Jó találmány. Amikor újra megébredtem, akkor már elmúlt 8 óra. Még jó, hogy 7-kor akartam kelni. A szobatársak is ekkor kezdtek mozgolódni. Gyors reggeli, tisztálkodás, pakolás és hamarosan úton is voltam.
Ma csak 28-30 km volt a terv, közbe iktatva egy régi várossal, várral. Egy darabig a folyó mentén vitt az út, ami önmagában is egy felüdítő látvány tud lenni. Ma nem nagyon tudtam ezt fotózni, mert hol esett, hol nem, így a fotómasina nem nagyon dolgozott reggel. Később megmaradt az időjárás hektikussága, kb. 10-szer áztam el, hol jobban, hol kevésbé, de azért sikerült néhány fotót is készítenem.
Az egész napom az ég figyelésével telt. Szikrázó napsütés, majd valahonnan, valami kóbor felhőből 3 perc intenzív eső, majd kezdődik minden elölről. Szerencsémre soha nem nyílt szakaszon kapott el, így nagy gond nem származott ebből. 
Estaing városába egy nem túl régi, de hangulatában régies hídon lehet kitérni a GR 65-ös útról – vagy betérni. Nem mondok újságot, hogy a város igen régi. Erről beszéljenek helyettem a fényképek. Délben értem ide és igen kellemes harangjáték szólt! Hogy az én tiszteletemre? Nem tudom, de szép volt! Sajnos a várba nem tudtam bemenni, mert ebédszünet volt. Nem akartam az ebédeléssel sok időt eltölteni, mert ahová igyekeztem nem volt sok szállás lehetőség, így időben oda akartam érni. Ezért csak egy melegszendvicset dobtam be egy kávéval, vettem egy darab kenyeret és nekivágtam a maradék 16 km-nek. Igen változatos volt a terep. Volt egy 3-400 méter magasság, ahová fel kellett kapaszkodni, nehezítésként ott volt a már ecsetelt esőzés. De csak felértem a pukli tetejére. Már csak 8 km volt hátra és már igen éhes voltam. A következő esőrohamnál beálltam a nagy fák alá, leraktam a hátizsákot és jóízűen falatoztam a kenyérből miközben zuhogott. Jólesett, jól esett! 
Aránylag időben beértem Golinhac faluba. Az első utam a kempingbe vezetett, de a recepció zárva volt. Tovább mentem a falu belsejébe, mert láttam másik 2 albergue-t hirdetve az út mentén, de mindkettő kamu volt. Szobát akartak kiadni nekem, nem ágyat. Persze borsos áron. Visszamentem a kempingbe, de útközben még bevásároltam a vacsora kellékeit a helyi boltban.
Szerencsém volt – az utolsó ágyat nekem adták ki. Kb. 10-12 fő alszik egy szobában. És 4-5 szoba van. Igazi albergue hangulat. Van rendes konyha, edényekkel és minden más kellékkel. Fürdés, mosás után megvacsoráztam. Tegnap este a szobatársaim sonkát ettek sárgadinnyével, amit én délben előételnek. Már akkor elhatároztam, hogy a mai vacsorám ez lesz. Ez is volt. Próbáljátok ki, nagyon finom együtt a kettő. Sikerült netet is varázsolnom, így megtörtént a tegnapi és mai dolgok feltöltése.
Ma 1995 km-nél járok, valamikor holnap reggel lesz meg a 2000. km.
Holnap csak 20 km-t akarok menni, mert egy olyan városba érek be ekkor, amit nagyon meg szeretnék nézni. Amúgy sem akarom most túlerőltetni a sarkaim, mert ma igen jelentősen rosszabbodott az állapotuk, már most dunsztban vannak. 

 

Kategória: Francia szakasz - 2014 | Megtekintések száma: 970 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 8
7 Fischer Ildiko  
0
Kedves Időutazó!

Elejétől fogva követem utadat, némi irigységgel! Nagyon érdekelne hogyan építed fel az utad? Írtad,hogy pl Austria nagyon rosszul volt kijelölve. Cipeled hátadon a rengeteg könyvet, mindegyik országról. aztán ott van a notebook na meg a runkeeper. A tájékozódás nagy tudomány és fontos, sztem sokan azért nem kelnek útra mert ennek a hiányában szenvednek. Érdekes az írásaid nagy a szókincsed, éppen ezért is van annyi követőd!
A nap süssön rád!
Buen Camino

8 Andy  
0
Kedves Ildikó!
Minden szakaszra beszereztem a Szent Jakab Zarándokút aktuális könyvét. Van amelyik jó (Rother kiadó), de van amelyik nem (Outdoor kiadó). Amelyikkel végzek, azt postázom haza, így folyamatosan fogy a zsákom súlya. A netbook és a technikai cuccok igen tetemes súlyt képviselnek, de nekem ezzel teljes az út. Biztos könnyebb lenne vinni a zsákot, ha 7-8 kilóval kisebb lenne a súlya - de nekem ez nem okoz gondot. Van aki ennél jóval nagyobb (lelki) terhet cipel - és nem is önszántából. A runkeepert a telefon rendezi - néha ugyan butaságokat csinál a program, de alapjából meg vagyok vele elégedve.
Köszönöm a szavaid és a jókívánságodat a napsütéssel kapcsolatban. Majd ha már a spanyol szakaszon járok és 38-40 fok lesz, kérhetek majd tőled egy kis felhős égboltot is (persze eső nélkül)?!

Buen Camino!

5 Kwind  
0
A sárgadinnye-sonka variációt én is kipróbáltam néhány évvel ezelőtt. Kicsit furán néztem rá, de amikor megkóstoltam.... Hmmm!!! Tényleg nagyon finom! Az írásodon úgy jön át, hogy továbbra is élvezed a helyzetet! Én is, amikor olvasom. :) Hurrá a 2000.-nek!

4 Szabóné Klára  
0
Szia András! Mi is olvassunk Rólad, ha nem írsz, hiányoljuk!
Gyógyítsd meg a lábad mielőbb, - ezeken a gyönyörű helyeken egy-két napi pihenő is jót tehet. Szeretettel gondolunk Rád, további szép Utat, élményeket kívánunk Zoli és Klára

3 Öreg  
0
Irigyelem a látványidat, jobbh időt kivánok: Öreg

2 cili  
0
Nagyon szép tájakon jársz. A francia képeket most néztem végig.

6 Andy  
0
Élőben még sokkkkkkal, sokkkkkkal szebb!

1 Coffi  
0
Végre sikerült behoznom a lemaradásom - itt vagyok, végigolvastam mindent:)
A fiam is ír egyet, Pápua Új-Guineában van, kettőtök segítségével kapu nyílt olyan helyekre, ahová én már nem jutok el...

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Július 2014  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben