4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 101
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Május » 11 » 11. nap Mosonmagyaróvár – Rajka
3:57 PM
11. nap Mosonmagyaróvár – Rajka

Nem, nem, nem és nem sikerült. Feladtam. Bármennyire is szerettem volna! Nem sikerült elhagynom ma az országot.

A tegnapi pihenőnap után, amit Mosonmagyaróváron töltöttem, ma reggel korán akartam indulni. ½ 6-kor arra ébredtem, hogy zuhog az eső. Sebaj! Gondoltam, majd indulok később. Az indulás elhúzódott egészen ½ 9-ig. Közben kellemesen megreggeliztem és kényelmesen az eső végét kivárva, szép időben, friss levegőn elindultam. Láttam, hogy vészjóslóan gyülekeznek a felhők, de csak 1 óra gyaloglás után vettem komolyan a látványt. Elkezdett cseperegni. Nem nagyon, csak picit, ami hol abbahagyta, hol erősebb lett. Egy ilyen erősödés után, úgy döntöttem, hogy az eső-1 felszerelést aktiválom. Esőkabát és zsákvédő. Persze a fényképező bekerült a védőtokba – így fotókat nem csináltam. Így, hol megszáradva, hol megázva érkeztem Bezenyére, ahol egy étterembe bevackoltam magam, megebédeltem és hagytam időt az időjárásnak, hogy döntse már el, hogy mit akar? Kb. ¾ óra helyben topogás után úgy tűnt, eldöntötte, nem esik tovább. Így az eső-1 felszerelést ismét felöltve – elindultam a kb. 4 km-re lévő Rajka felé, hogy majd ott lépem át a határt, a hármas határkőnél. Osztrák, szlovák, magyar határ találkozásánál.

10 perc kényelmes gyaloglás után kinyitották a csapokat az égen. Gyorsan eső-2 öltözékre váltottam, ami a nagy csúnya zöld poncho-t jelenti. A zsák részére van külön kialakítva egy rész, hogy legalább térd alá érjen az alja, ahol már tovább véd a kamásli. De az én zsákom túl nagynak találtatott (pedig ez volt a legnagyobb poncho, amit találtam), így a magasságból vett el a szélesség, aminek a következtében a térdem fölött elkezdett átázni a nadrágom. Nyílt terepszakasz, sehol egy lehetőség, ahol beállhattam volna, bár 10 perc után már mindegy volt. Gyorsan körbeszemléltem az égen, hogy milyenek a kilátások. Sötét, vészjósló felhők. Adott körülmények között úgy döntöttem, hogy nem megyek Rajka után még 15 km-t ebben az időben, hanem megállok és holnap lépek át Ausztriába. Könnyen megtaláltam a László-házat a Petőfi Sándor utca 14 szám alatt, ami szerepel a Szent Jakabos könyvben is. Korrekt szoba, emberi ár, kedves szállásadó. Még egy nagy ibrik forró teát is csináltak nekem. Tudom szárítani a cuccaimat, ki tudom magam pihenni és reggel újult erővel próbálok kitörni kis hazánkból. Reszkess Ausztria! Jövök! A poncho rövidségét kiküszöbölendő ki kell egészítenem majd a felszerelést egy esőnadrággal. Ez a mai nap tanulsága! Otthon a teszt alatt nem volt gond, nem jött elő ez a probléma. Nem volt életszerű a tesztelés, nem a kitömött és megrakott zsákkal teszteltem. Legyen ez tanulság a fiatal utókor számára!

Ma reggel teszteltem a bakancsot, hááát az elején nem szerette a sarkam, de később elzsibbadt annyira, hogy nem éreztem a fájdalmat. De már annyiró jó volt letenni a túraszandált! Óránként cseréltem zoknit és ellenőriztem a lábamat. Kicsit aggódtam, hogy mit fog ma reagálni a sarkamon a még nem teljesen begyógyult seb, de így ezt a röpke 16-17 km-t elég jól viselte. Lehet, hogy az eső még jót is tett velem, nem mentem kapásból 30+ km-t. Az eső azóta is folyamatosan zuhog, dörög és villámlik is újabban, holnap biztos nem lesz egyszerű a sárban haladni, mert most nagyon fel fog ázni. Mindegy – ez a holnap problémája. Néztem az időjárás előrejelzést, sok napsütéssel nem kecsegtetnek péntekig – de legalább lesz eső bőven! Májusi eső….!

Mindezen napi apró nehézségek ellenére nagyon jó volt ma gyalogolni. Egyedül. Teljesen a saját tempómban, senkihez nem igazodva, senkivel nem beszélgetve. Amióta elindultam Budapestről mindig volt valaki mellettem az úton, ami nem volt baj, de ez így most mégis teljesen más. Persze gondolom, hogy 30. napon már majd jó lenne valakihez szólnom, de most még élvezem.

Tegnap, illetve ma reggel néhányan reklamáltak, hogy hol van az aktuális blogbejegyzés? Nem volt olyan dolog, amit leírtam volna, így szünnapot rendeltem el magamnak. Jólesett a pihenés, az édes semmittevés! A semmittevés, ami persze nem volt teljesen igaz, mert pár apró dolgot csináltam a felszerelés körül, de komoly dolgok nem voltak. Ma talán ha 3 db fényképet sikerült csinálnom, így ne keressétek azt ma. Remélem, holnap több szerencsével fogok járni – ma kiesi magát és holnaptól minden JÓÓÓÓÓ lesz! Sok fényképet fogok csinálni és jól fogok haladni. 

Kategória: Magyar szakasz - 2014 | Megtekintések száma: 1376 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 6
6 Miso  
1
Helyes!Ez igazi peregrinos hozzáállás!:)

4 Miso  
1
Bandikam!Esoisten igazán sirathatna Mexikót...s nem kellene neki Téged hátráltatnia!:)

5 Andy  
0
Nem tud visszatartani! Csak erőt gyűjtet velem, hogy minél nagyobb hévvel teljesítsem a célkitűzést! smile

3 Zoli  
0
Nekem rövidebb a ponchom, de esőben feltűrtem a nadrágom...tehát nem ázott meg. :)

1 Aniko  
1
Frászt kaptam az első mondatodtól! Hát illik ezt? :)
Jó utat!

2 Andy  
0
Illik! smile
Ilyen reakcióra számítottam! Tudom, gonoszkodó vagyok!

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2014  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben