4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Milyen sűrűséggel olvasnál friss híreket ezen oldalon?

Összes válasz: 55
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Május » 15 » 15. nap Bécs – Purkersdorf
7:44 PM
15. nap Bécs – Purkersdorf

Ma nagyon rövid leszek – rövid volt a táv is. De amilyen rövid, olyan vacak.

Reggel nem akartam túl korán indulni, mert elhatároztam, hogy ma csak Purkersdorfig jövök, ami 15 km. A következő lehetséges megálló már túl messzinek tűnt. Így fél 9-kor indultam, ahogy az eső is abban a percben kezdett szemerkélni, ahogy az utcára tettem a lábam. Pár száz méter után a rövid ujjú pólóra már felkerült az esőkabát. Az első közértnél megálltam, hogy esélyt adjak az esőnek az abbahagyásra és vettem némi reggelit is, amit az utcán állva, a bolt fedezékében elfogyasztottam. De még ez az idő sem volt elég arra, hogy elálljon. Még csak 1,5 km-t haladtam és eltelt már majdnem egy óra – így tovább indultam, napellenzők, kiugrók árnyékában. 1 km után beugrottam egy kávézóba egy jó kis kávéra és időhúzásra. Ahogy továbbindultam jó rendesen rákezdett. Ekkor még a ponchom csak tartalékban volt a zsákban. Egyre jobban szakadt, megláttam egy templomot – gondoltam egy próbát megér. Szerencsére nyitva volt. Bementem – teljesen egyedül voltam. Vártam, hogy csendesedjen az eső és szárítkoztam. Eltelt több mint 1 óra - az idő nem javult – gondoltam – itt még sem maradhatok egész nap. Poncho elő – beöltöztem és a hátralévő kb. 10 km-t erőltetett menetben lenyomtam. Csak azt látták a helyiek, hogy valami nagy testű zöld viharzik az esőben. Mivel a ponchom még mindig rövid – nem nyúlt meg az istenadta – a térd környéke 1-2 perc alatt átázott. Kemény szél társult az esőhöz, ráadásul a szélirány is folyamatosan változott, nehogy már ki tudjam számítani, hol járok jobban, melyik oldalon? De úgy voltam vele, amíg mozgásban vagyok, addig meg nem fázhatok. Közben vertem a fejem a képzeletbeli falba, hogy miért tettem ki az utolsó pillanatban az esőnadrágom? Ismét volt egy rossz döntésem – ami akkor jónak tűnt, de az élet bebizonyította, hogy nem volt az.

Purkersdorfba érkezvén, néhány embertől megkérdeztem, hogy merre van a Kaiser Jozef strasse? Úgy csináltak, mintha űrlényt láttak volna. Senki nem tudta. A főtér környékén egy idős úr szólított meg, hogy Santigo de Compostelaba megyek? Meglepődtem. Neki is olyan szintű volt az angolja, mint az enyém, így megértettük egymást – félszavakból is. Közben elmagyarázta, hogy merre kell mennem és, hogy ő is járt már a Szent Jakab úton itt Ausztriában. Az általam „imádott” útikönyvben kinéztem az alberguet, amit itt pilgerherberge néven ismernek. A megadott címen egy közelmúltban épült hatalmas társasház van. A megadott telefonszám nem él.  Már az utolsó 3 km-en arról ábrándoztam, hogy fogom melegíteni a térdem. Ehhez képest ott álltam, szétázva térdtől lefelé és tekergettem a fejem, hogy most mi van? A főtérnél már ide jövet megnéztem a templomot, de természetesen zárva volt, tehát ez kiesett a megoldások közül. Találtam az Haus Feuchtl nevű motelt a Berggasse 11. szám alatt, ami a Szent Jakab út vonalán van és itt kaptam szállást. És félig teljesült a fürdőkádról szőtt vágyálmom is. Ülőkád volt. Nem kellett bele sok vizet engednem, de az jó forró volt. Teljesen átmelegedtem, van egy nagyon jó fűtőtest ahol már meg is szárítottam mindenemet. Már itt voltam fél 2-kor, gondoltam, hogy majd lemegyek a közértbe valami vacsoraszerű dologért, de csak 6 körül csendesedett le annyira, hogy neki merjek vágni. De már megint teljes erővel zuhog. És még 2 napig ezt ígérik. Nem is tudom, hogy holnap mit csináljak, Ugyanilyen időt, ennyi esőt jósolnak. És a holnapi etap 30 km – hegyen-völgyön keresztül.

A szoba, illetve apartman elég kellemes, jól felszerelt. Mikró, hűtő, kávéfőző, teafőző, főzőlap, stb. A boltban gondoltam, hogy főzök magamnak egy kis debreceni szerű kolbászt. Megvettem, mustár, stb., de kiderült, hogy a főzőlap nem működik. Valami nagyon hiper, szuper, modern valami, de nem működik. A mikróban nem tudtam megfőzni, mert csak fém edények vannak. Nyersen meg már mégsem akartam megenni. Főztetek már debrecenit teafőzőben, mert én most igen! Rászúrtam egy villára és bele a vízbe, hogy ne érjen a fűtőszálhoz és lazán kényelmesen megfőztem. Szerintem a házinéni lehidalt volna, ha meglátja! De nem látta meg, jó alaposan megtisztítottam, nyoma sem maradt a barbarizmusomnak!

Szóval ilyen eseménytelenül telt a napom, kevés km, ingerszegény környezet, fényképező végig a hátizsákban. Remélem a holnapi nap jobb és szebb lesz!

Kategória: Osztrák szakasz - 2014 | Megtekintések száma: 1359 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 8
8 cili  
0
Remek volt ez a beszámolód is, tényleg találékony vagy. Persze aki éhes!? Jön mostmár a jó idő is.

7 Erika  
0
Tegnap pityeregtem, most meg hangosan hahotáztam a napló olvasása közben. Hát kalandokban nincs hiány!!!!

6 Csilla  
0
Új elemmel bővült a Zarándokok kiskátéja: A zarándoknak jogában áll vízforraló kancsóban virslit főzni. :D :D
Ez óriási sztori a zarándokok kreativitásáról, könnyesre nevettük magunkat rajta! Kitartás, sarkadban a nyári jó idő! :)

5 Erika M  
0
Szakállas nő:-))) hihihi:-))) Conchita:-)))

2 Zoli  
0
Tetszik a főzőcske, még jó h nem pörköltet találtál ki... :)
Legközelebb elég megszurkálni a debrecenit(bécsit) villával és egy tányéron megfő a mikróban.
Amúgy én anno egy hétig mentem esőben (feltűrt nadrágszárral).
Zarándok útlevél még nincs? A papa nem tudott segíteni benne?
Ezek szerint hamarabb lehet Ausztriában szakállas "nőt" találni, mint zarándok útlevelet. :(
Buen Camino!

4 Andy  
0
A mikrózást annyira nem szeretem. Jó volt így. A pörköltet csak bográcsban szeretem főzni - így arra nem is gondoltam!
A nadrágfelhajtást azért nem választottam,mert nagyon hideg volt, fújt a szél, kibírtam így csak szedni kellett a bakancsot.
Én már le is mondtam az útlevélről. Petiék szerint a következő lehetőség Salzburgban lesz!

1 Erika M  
0
Fura, hogy az osztrák út jelzései és az osztrák útikönyv ilyen gyatra ... úgy tűnik az osztrákoknak is vannak gyenge pontjaik:-) Ellenben a nagy, zöld, jeti nagyon jól nyomja!

3 Andy  
0
Ez az Outdoor kiadvány rosszul sikerült. Más is panaszkodott már. A piros Rother az sokkal jobb, de erről a szakaszról nem adtak ki. smile Ezzel kell beérni! smile

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2014  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben