4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Milyen sűrűséggel olvasnál friss híreket ezen oldalon?

Összes válasz: 55
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Március » 5 » 17. nap - Carrion de los Condes - San Nicolás del Real Camino
5:37 PM
17. nap - Carrion de los Condes - San Nicolás del Real Camino


Ki vagyok, mint a liba. Úgy elöljárójában. Tehát ha nem leszek túl összeszedett ma (sem), akkor legalább ma betudhatjátok az állapotomnak.

A mai story ott kezdődött, hogy tegnap megírtam a napi blogot, feltettem nektek és nekiláttam átgondolni a következő napot, azaz a mait. Kikerekedett a szemem, amikor megláttam, hogy valami 17,5 km-en keresztül semmi nincs csak út, út, ja és egy kis út. Semmi falu. Elsőre kicsit bizarrnak tűnt a dolog. Olvasom a kisokosomban, hogy vigyünk kaját, vizet meg más túlélő készletet. Átgondoltam, a kajámat megettem azt nem kell vinnem, vizet amúgy is vinnék. Az meg nekem nem akkora dráma, ha nem megyek át 2-3 kihalt falucskán, ahol úgysem tudok inni még egy kávét sem, nem hogy egy szendvicset ehessek. Időszámvetést végeztem. Ha normálisan indulok, és nyomok egy kövér 5 km/h sebességet, akkor ½ 10-re emberlakta környékre érek. Ez pont olyan, mintha 4-gyel csoszognék és 12-14 km múlva találnék egy kávézóhelyet a 3. faluban, mert ugye az első 2 még alszik, amikor engem vendégül láthatna. Tehát semmi emberhalál nincs. Néztem a további mennivalót is. Kisakkoztam, hogy kb. olyan 26-27 km lazán meglesz! Nyugodtan hajtottam a fejem a párnám helyett a karomra.

Reggel a szokásos időben kiosontam a szobából, szerintem a holland házaspár és a spanyol pasi észre sem vette, hogy távoztam. A városból kicsit nehezen értem ki, mert folyamatosan fényképezési kényszerem volt. Ennek eredményét láthatjátok a fényképek elején. Hatalmas meglepetés ért. A túl korai kávémról már az este elbúcsúztam. Titkon azért bíztam a spanyolok üzleti érzékében, hogy hátha még itt a városban lesz valaki, aki kinyit. És lőn. Igaz kicsit álmos a fószer a pult mögött, de a kávéja az nagyon jó volt. És kit érdekelt, hogy ő nem aludta ki magát. Feküdjön le időben, mint én, 10-kor, minden este. Hálából le is fényképeztem. Amúgy nagyon barátságosan, persze csak spanyolul magyarázta, amit már tudtam, hogy hány kilométer és 4 óra és stb. Nem törtem le a lelkesedését és felváltva nyomtam a „Si” és „Yes” szavakat. De ahogy kiértem néhány km után rátérhettem a Via Aquitaniára. A római utász mérnökök találták ki a nyomvonalat és azóta sem tértek el attól. Valamit tudtak azok ott 2000 éve. Az ezen való elmélkedés jól ki is töltötte ezt a laza 3,5 órámat. Eltűnődtem, azon, hogy milyen okos és logikus volt a római államgépezet. Ahhoz, hogy a légiókat, a seregeket gyorsan és hatékonyan el lehessen juttatni egyik országrészből a másikba vagy a birodalom egyik pontjáról a másikra, ahhoz bizony utak és jó utak, megfelelő alapozással kellenek. Ahhoz, hogy az áruk eljussanak a birodalom minden pontjába, hogy a beszedett adók időben, biztonságban Rómába érjenek, megint csak olyan úthálózat kellett amely, mintegy érhálózat behálózza a birodalmat. Az építéshez rabszolga meg volt rendesen. A rendszer biztosította az utánpótlást. A múlt hónapban olvastam Steven Saylor: Római vér c. regényét. Az időszámítás előtti 1. században játszódik, értelemszerűen Rómában, a hírhedt polgárháború után, Sulla diktátorsága alatt, Még Julius Caesar is csak kiscserkész volt (persze már légiókat vezetett, de még nem volt politikai szerepe). Maga a könyvtől nem voltam hasra esve, de nagyon jól bemutatta a kor egyszerű embereit, a római közállapotokat, a közhigiéniai állapotoktól kezdve a lakhatásig, a félelmeket, a vallást, hiedelemvilágot, az igazságszolgáltatást, az állam gépezetét, szóval úgy általában mindent. Ezen agyalogtam, hogy ne is kelljen a monoton út hátralévő részén tűnődnöm, tartottam a reggel felvett menettempót, csak egy-egy fotó elejéig torpantam meg. A mai szerelésem hosszú nadrág és szandál volt. A hosszúnadrág nem kellett volna, mert elég kellemes, kirándulós időre sikeredett, csak a végén délután 1 körül gorombult be egy kicsit az idő, de csak fenyegetőzött az esővel. Elmaradt! Nem bántam, de a túl nagy hőséget sem hiányoltam ám! Beleképzeltem magam (de csak egy pillanatra) akik mondjuk augusztusban és délután tévednek erre. Agyrém lehet. 






Ettől ilyen hírhedten nehéz ez a szakasz. Pedig amúgy nem. Annak ellenére, hogy elfáradtam, amikorra beértem a pici faluba, Calzadilla de la Cuezába. De szerintem nem az úttól, a monotonitástól, hanem a sebességtől. Én választottam meg, de azt hiszem rosszul döntöttem, mondom most ezt így már délután. A bal forgóm a combomnál jelezte, hogy a „gömbcsuklókkal” nincs minden rendben. A tervezett időben, ½ 10 kor befutottam a fenti falu első és egyetlen bárjába, ahol kávé és tortilla került az asztalomra. Megérdemeltem. A félórás tollászkodás, lábápolás, és kis piros könyv átnézése után 10 kor indultam tovább. Az eredeti még hátralévő 9 km-t megtoldottam még egy 6 km-rel. Persze csökkentettem a tempót. Visszavettem 4 km/h-ra. Kellett is mert az első pár tíz méter elég nehezen ment, de amikor felvettem a tempót akkor már nem volt gond.

Azért jó ez a szandál, amiatt a vacak lábujj miatt, de sokkal jobban megterheli a láb többi részét, mint a bakancs. A talpam minden egyes izma és izmocskája sokkal jobban elfáradt. A következő kis falu Lédigos volt, amit épp csak súroltunk az útvonallal. Itt láttam, hogy egy fiatal „zarándok” nő kiszáll egy autóból, mint stoppos. Jaaaa, hát így könnyű (könnyebb), persze nem tudtam az eset összes körülményét, de nem is érdekelt. Nem lett nekem egy lépéssel sem több, vagy kevesebb azzal, hogy ő stoppolt. A következő falu, ami az eredeti célpont volt Terradillos de los Templarios volt (ne gondolja, hogy meg tudom jegyezni ezeket, puskázom, még a Leon is nehéz), itt két nagy albergue is volt. Elemeztem az állapotomat és bár fáradt voltam és éreztem a lábam, tovább jöttem. Ezen a szakaszon sem előttem, sem utánam senki. Mindenki megállt ott Terradillos….. ban. A tervezett érkezés ½ 2 körül volt, amivel nem hibáztam. Megérkeztem, bár az utolsó 2-3 km elég szenvedősre sikeredett. Éreztem a reggeli gyorsabb haladás minden következményét. Fáradt voltam, fájt a lábam, ás már nagyon vártam az első háztető megjelenését. Szerintem 1492. októberében sem várták jobban a Santa Marián, hogy a horizonton megjelenjen a föld. És megjelent, anno nekik is a föld és nekem is a falvacska. Hálából le is írom a nevét. San Nicolás de Real Camino. Hát nem gyönyörű! Egy házaspár vezeti az alberguet és nagyon megörültek nekem, amikor megtudták, hogy magyar vagyok, tavaly jártak nálunk és vadul mesélték (spanyolul) a budapesti élményeiket. Én meg értettem, már amennyit! A szállás nagyon rendben van. Egy átalakított vályogház, de minden tiszta és praktikus. 8 euro az éjszaka, van éttermük is ahol este kajálni fogok. Csináltam néhány fotót a szállásról. Ahogy felértem az ágyamhoz és letehettem a zsákomat, hát bizony megkönnyebbültem. És egyből 2 nőre gondoltam, akiknek az érintésére vágytam abban a pillanatban. Az egyik a legjobb gyógytornászom, Csilla, akinek a kezébe helyeztem volna a jobb lábamat, hogy csináljon vele csodát, a másik Ancsa, aki a legjobb masszőröm, neki meg mindkét lábamat odaadtam volna persze a hátammal együtt. A zuhany egy kicsit helyre rázott, de a mosás után úgy éreztem le kell feküdnöm egy kicsit, nem bírtam aludni mert folyamatosan rángatózott a lábam, de az a 30 perc azért jól esett. Kenegettem én minden csodaszerrel, de csak nehezen javult. Na majd éjszaka rendbe jön! Remélem, ha nem akkor itt alszom! A megérkezésemre, mintegy fájdalomcsillapításként ittam 2 pohár bort. Jobban is vagyok!






Csináltam ma még egy mappát a fényképeknél. Ebben több mint 100 település - a teljesség igénye nélkül - térképe van, amelyeken bejelölgettem és lementettem a szálláshelyeket, hogy majd könnyebben találjam meg őket. Hozzáteszem én nem használtam, mert jól ki vannak táblázva, de hátha valaki tudja majd egyszer használni. Ha nem, nem.

Itt az elérhetőségről a link:

https://plus.google.com/u/0/photos/106590437236988503235/albums/5743533292281634401


Fotók:

https://plus.google.com/u/0/photos/106590437236988503235/albums/5743522357453268577

Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 937 | Hozzáadta:: Andy | Címkék (kulcsszavak): San Nicolás del Real Camino | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2014  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben