4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Milyen sűrűséggel olvasnál friss híreket ezen oldalon?

Összes válasz: 55
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Március » 06


A nyugodt, horkolás mentes (max. én horkolhattam ha szoktam) éjszaka után a már-már szokásos 6 órakor indultam. A cél Pamplona volt, ez kb. 21 km távolságot jelent. Mi az nekem, aránylag sík úton, több lejtéssel, mint emelkedéssel? Gondoltam én! És jól gondoltam! Kimondottan élveztem. Reggel, jó időre öltözvén a hosszú nadrág bekerült a zsákba és a sexy női fitnesz nadrágban indultam el. Bár eddig csak én a szűk családom tudta, (persze ettől a pillanattól kezdve az egész világ), hogy a Dechatlonban a női osztályán vásárolok. Persze csak ezt az 1 terméket! Ugyanis csak ott találtam olyat, ami megakadályozza, hogy a betoncombok kárt tegyenek egymásban, gyaloglás, futás közben. Ez nagyon jól bevált ezért ciki vagy nem ciki, az van! Megvenném én a férfiosztályon is ha lenne! 

Szóval a kis sexy cuccomban indultam el és egyre jobban élveztem az egészet! Mintha a szervezetem, az agyam megszokta volna, hogy ez a feladat. Nem is éreztem, hogy menni kell. A gondolataim persze sokszor bejárták a világot közben, csak egy-két „Hola” vagy „Buen Camino” zökkentett ki, de az az egy két emelkedő már meg sem kottyant. 2 óra múlva értem el az első olyan falut, ahol kávét lehetett volna inni, de itt a közelből indult kb. 30 fős csoport állt sorban, így lemondtam a reggeli koffeinről. Pótolta a reggel óta tartó mozgás madárcsicsergés és a patakok, csermelyek folyamatos ... Tovább »

Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 1244 | Hozzáadta:: Andy | Dátum: 2014-03-06 | Hozzászólások (0)


Tegnap este nem sikerült a fényképeket feltölteni, de ma az első dolgom volt, hogy eme komoly mulasztásomat helyrehozzam. Az este folyamán, ahogy terveztem, csaptam még egy 2 órás sétát Pamplonaban. Csináltam képeket a megmaradt várfalról, bár sokakat ez nem érdekel, de azért érdemes elgondolkodni az egykori hadmérnökök építészi stratégiáján, persze ehhez látni kell eredetiben. Iszonyatosan logikus volt, ahogy építkeztek, csak ámultam és bámultam. Persze a fényképek csak nekem fogják visszaadni az élményt (de hát magamnak is csináltam J). 

Kezdett besötétedni amikorra visszaértem az óvárosi utcákba. Rá sem ismertem a délutáni, kihalt, elnéptelenedett (SIESTA) utcákra, bárokra, éttermekre. Komoly hangulat volt. Elindult az élet a spanyoloknál, rendesen. 5-6 utca volt nagyon zsúfolt, de a többi elég kihalt volt. Érdekes dologra lettem figyelmes. A lányok, fiatal nők 3-4 fős csoportokban iszogattak, beszélgettek és pasi sehol!  Na mindegy! Csak úgy feltűnt! A fakkban ahol az ágyam volt az emeleten aludtam. &Ea ... Tovább »

Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 1099 | Hozzáadta:: Andy | Dátum: 2014-03-06 | Hozzászólások (0)


Azt hiszem, már kár is leírni, hogy mikor indultam. Lementem a hegyről és máris a híres, nevezetes királynő hídjánál (Puerta la Reine) voltam. Értelemszerűen innen a település neve. A XI. században épült a híd az Arga fölött és annyira jól sikerült, hogy később több hidat is ennek mintájára építettek. 

Egy híd erőteljes lökést adott az ipar és a kereskedelem fejlődésének. A hídhoz vezető „régi” főút mentén alakult ki az óváros. Aki olvasta K. Follett Katedrálisának folytatását az jól el tudja képzelni, hogy mit jelent egy híd megépülése, esetleges megsemmisülése a fejlődés vagy hanyatlás terén. Képzeljük el, hogy egy ilyen jó helyen lévő híd milyen kereskedelmi és ebből adódóan társadalmi, szociális, kulturális fejlődést jelentett a középkorban. Régen sokkal nagyobb jelentősége volt ennek, mint napjainkban. Na, szóval lecaplattam a hídhoz és készítettem a sötétben néhány képet róla. A fényképgyűjtemény elején láthatjátok ezeket. 



... Tovább »

Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 1082 | Hozzáadta:: Andy | Dátum: 2014-03-06 | Hozzászólások (0)


A reggeli rutin ismét megvolt, a 6 órás indulással. Kb. 1,5 km-re van a méltán népszerű borkút. Ez arról nevezetes, hogy az egyik csapból vízzel olthatja a vándor a szomját, a másik csapból pedig helyi vörösborral öblítheti le a torkáról az út porát! De reggel röviddel 6 után mit kell még oltani, vagy leöblíteni? Semmit, de gondoltam azért kipróbálom. Még igen sötétben értem oda, de koppantam. Már olvastam néhol, hogy a kút kiapad, persze nem a vizes része! Na, hát így jártam én is, nem mintha nagy borivó lennék, de a hely szelleme miatt csak jólesett volna megízlelni. Sebaj, majd legközelebb! Jövök én még erre. Azért a kútról és a borgazdaságról csináltam néhány fényképet, meg persze a valamikori borgazdaságot működtető hatalmas Irache kolostorról. 




Teljesen belefeledkeztem a fényképezgetésbe és csak amikor visszaakasztottam a nyakamba a masinát és b ... Tovább »

Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 1235 | Hozzáadta:: Andy | Dátum: 2014-03-06 | Hozzászólások (0)


Végül nem álltam meg 18 km-nél. Hiányérzetem volt. Tudom, néhányak szerint „beteg” vagyok emiatt, de úgy gondoltam, hogy lazán menni fog az a maradék 10 km is. Meg túl korán is volt, talán ha volt 11 óra? Reggel a normális formát hoztam az indulásnál, csináltam még a faluról közvilágítás mellett még néhány búcsúfotót. Ezeket és a tegnap késő délutániakat – Los Arcos-ról felraktam a tegnapi fotótárba, ott megnézhetitek! Egy idős brazil férfival indultunk együtt. Vele  már a 2. nap óta általában egy helyen, de mindenesetre 1 településen alszunk. Az első 2 nap volt vele egy kb. 30-as fiatal brazil srác is de láb problémák miatt lemaradt. Néhány perces eltéréssel szoktunk indulni ezzel a brazil újságíróval, de mindig lehagy, mert én folyamatosan fényképezem. Azután az első reggeliző helynél vagy pihenőhelynél találkozunk. Ma reggel hosszúnadrágra és hosszúpólóra öltöztem, a pulcsi csak a zsákon lógott. Az első 1,5 órában igen hideg volt, úgyhogy csipegettem magam. Néha fújt a szél is, nem esett jól, ráadásul csúnya felhők felé bandukoltam. A hátizsák súlyát már jól megszoktam, azt hittem nehezebben viselem majd. Persze még közel sincs vége! De azt hiszem összeszoktunk.


... Tovább »

Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 998 | Hozzáadta:: Andy | Dátum: 2014-03-06 | Hozzászólások (0)


Ma reggel a szokásosnál is korábban indultam. Nem valami sztahanovista megfontolásból ám, hanem mert az ajtó melletti ágyat választottam és onnan a hangtalan kilogisztikázása a cuccaimnak sokkal egyszerűbb és gyorsabb volt. ¾ 6-kor már úton voltam. Esőmentes laza időre készültem. Tudtam, hogy az időjósok a mai napra még esőt ígértek, de bíztam a jó szerencsémben és az eddigi viszonyunkban SZTP-vel. Ahogy elkezdtem Lograno főutcáján gyalogolni elkezdett szemerkélni. Nem vettem komolyan, de nem is volt komoly dolog, inkább csak ijesztgetett.  Arra jó volt, hogy kicsit más fényben mutassa meg a hajnali Logronot. 




Több mint 1 óráig tartott a városból kivezető út. Nem voltam feldobva a „camino”-s jelzések elhelyezésétől és azok számától s ... Tovább »

Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 920 | Hozzáadta:: Andy | Dátum: 2014-03-06 | Hozzászólások (0)


Hááát! A reggeli zenés ébresztő nem sikerült. Néhány szobatárs már jóval 6 előtt elkezdett pakolászni. Azt csinálták amit a jó érzésű emberek még este lámpaoltás előtt, vagy reggel, amikor már mindenki felkel – csinálnak. Zörög, csörög, húzogatja amit talál a hálózsákon, hátizsákon. Éjszaka is volt aki kiment WC-re, amiben semmi rossz nincs, de be lehet csukni egy ajtót finoman is, óvatosan, meg belehet csapni is mint a budi ajtót. Amikor kifelé ment, még gondoltam, nem jól mérte fel a távolságot az ajtó és a félfa között. De befelé jövet szintén. Nem morfondíroztam sokat rajta, megállapítottam, hogy soha, vagy nagyon ritkán, vagy iszonyatosan régen lakott, aludt emberekkel együtt! Vagy soha, vagy szimplán hülye, nemtörődöm. Pedig a személyzet mindent megtett, hogy 6-kor zenére ébredjünk, 6-kor megszólalt a fülbemászó zene és kellemes illatot adó füstölőt is gyújtottak. De 6-kor nem nagyon akaródzott senkinek felkelni. Alig 4-en mozgolódtunk az épületben, plusz a félórája zörgők! 6.20-kor indultam neki a mai 25 km-nek. Laza vidéknek nézett ki és összességében nem is volt nehéz a terep. Megint órákig nem találkoztam emberrel.



... Tovább »

Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 948 | Hozzáadta:: Andy | Dátum: 2014-03-06 | Hozzászólások (0)


Ma reggel csak ½ 7-kor tudtam indulni. A csodás szállás árában benne volt a reggeli is. Kíváncsi voltam, hogy mi lesz, bár túlzott reményein nem voltak a vacsorát követően. Az albergueről nem sokat írtam, bár lenne mit! Elég legyen annyi, hogy aki ismeri Hévízen a Borpatikában a tulajt, a kocsmárost – na az egy bűbájos aranyos bácsika az itteni tulajhoz képest. Prosztó, de úgy az igaziból! Főzött nekünk vacsorát, mert a faluban sem bolt, sem étterem, sem úgy semmi nem volt egy kocsmán kívül. Bevállalta majdnem mindenki a 7 eurós árat – majd csak lesz valahogy. 2 turnusban kajáltunk, mert hát pici volt a konyha. Ez rendben is volt. Főzött az ember valami Petőfi félét – Minek nevezzelek? Az alap talán lencsefőzelék volt és minden mással volt sűrítve, mert nem főzelék volt az állaga. A sűrűsége talán, mint a rizses húsé. Kolbász, paprika, valami tésztaféle, krumpli és még ki tudja mi volt benne. Úgy voltam vele, hogy nem kell belenézni a tányérba csak lapátolni, lapátolni. Iszonyatosan sótlan volt, a németekkel együtt kerestük a fűszereket, és ontottuk rá a sót. Kis feljavítás után már ehető is volt. Olyan volt az érzésem, mint amikor egyszer a munkahelyen „főztünk” Juhász Bélának. Aki nem tudja, miről van szó, attól elnézést kérek, de a többiek fogják érteni a hasonlatot. Megvolt a kaja, a németek még repetáztak is. A bor az elég vacak volt, egy fél pohárnál több nem is csúszott le. A reggeli ébresztés, annak aki még 6.10-kor merészelt aludni, ... Tovább »

Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 1014 | Hozzáadta:: Andy | Dátum: 2014-03-06 | Hozzászólások (0)


Azt hiszem az eddigi legnehezebb napon vagyok túl. De visszakanyarodnék még a tegnap estéhez egy pillanatra.

½ 8-tól volt a közös vacsora az albergue 36 fős éttermében. Nagyon ügyesen üzemeltetik ezt az egész intézményt. Természetesen telt ház volt, sőt még a földszinten is kellett néhány embernek teríteni a lenti zarándokok konyhájában. De ez senkit nem zavart. Tehát majdnem mindenki benevezett a 10 eurós 3 fogásos, vörösboros vacsorára. A mi asztalunknál 7-en ültünk 3 német (jellemző a német fölény), 2 amerikai nő, 1 holland férfi és én. Eleve úgy ültették az embereket, hogy legyen közös nyelv. Ez természetesen az angol volt.  A kiszolgálás kicsit lassan ment, mert mindenki 4 féle étel közül választhatott, persze fogásonként. De elütöttük az időt borozgatással (ha elfogyott az üvegből, már jött a következő) és beszélgetéssel. Kiderült, hogy a két amerikai nő látta a The Way c. filmet és ennek hatására jött át Európába, erre az útra. Jellemző! És talán az is, hogy a mai kaptatót kihagyták és busszal mentek el Burgosba, ami ugye földi, halandó zarándok számára minimum 2 nap. Hát, nem vagyunk egyformák. A vacsora után, 10-kor igazán jólesett a lefekvés, tudtam élvezni a vízszintet.

Ha ... Tovább »

Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 1010 | Hozzáadta:: Andy | Dátum: 2014-03-06 | Hozzászólások (0)


Nem nagyon sikerült kipihenni a lábaimnak az elmúlt két napot. Már az első lépéseknél éreztem, hogy nem minden oké a lábammal. Ami az elmúlt jó néhány napban már nem fájt, azt most ismét erősen éreztem. De hát nem volt mit tenni, a mai cél Burgos volt. Csak 24 km és az első szakaszt leszámítva könnyű terepnek ígérkezett. Valóban így volt.

5.50-kor indultam. Már az utcán voltam, amikor a „gazdasszony” jött nyitni az alberguet. Próbált visszacsalni egy kávéra, de ha már egyszer felcíheltem magamra a zsákot, akkor bizony egy kávéért le nem veszem. A másik szállásról szintén ekkor indultak a koreai 3 lány és 1 fiú, így nem kellett a lámpámat használni, mert mutatták az utat. J Amúgy sem lehetett volna eltévedni, mert műúton kellett a következő faluig menni és majd csak azt elhagyva kellett letérni, de addigra már egész jól lehetett látni. Ez a falu Atapuerca volt. Az eddigiekhez képest egész kis takaros település, bár ez a nap többi kis falváról is elmondható. Jól érezhető azért a „nagyváros”, 200 ezres Burgos közels&ea ... Tovább »

Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 1098 | Hozzáadta:: Andy | Dátum: 2014-03-06 | Hozzászólások (0)


Tudom, hogy többen már annak a lehetőségét keresik, hogy hogyan lehet felmászni a Szabadság-híd oly közkedvelt turuljához, hogy véget vessenek a caminos blog nélküli életnek. Megértem. Aki kibírta és olvasni tudja eme sorokat, annak szívből gratulálok az önuralomhoz és állhatatossághoz. Aki meg már leugrott az 2 sort érdemel valamelyik napilapban. Küldök majd virágot, de csak keveset, mert ilyenkor a ballagások idején aranyárban adják a bokrétát.

Komolyra fordítva a szót, tegnap Burgosban volt ugyan internet, de olyan drága, amiért én nem vagyok hajlandó fizetni, ha nem létszükség. 10 perc fél euró, 20 perc 1 euró. Hát lopom én a pénzt? Nem. Az internetet már inkább lopnám, de a tegnapi próbálkozásaim kudarcot vallottak. Bár a városi netre már majdnem sikerült feljutnom, már csak egy spanyol telefon hiányzott hozzá. Szóval időm sem volt blogot írni és lehetőségem sem lett volna, hogy „közkincsé” tegyem. Gondoltam, hogy majd ma. Ma sem jött össze, mármint a megosztás felétek, de legalább megírom.

A mai napra csak 20 km-t terveztem. Kicsit kímélni akarom a lábam, nehogy kipurcanjon. Jól is terveztem, mert kicsit nehézkesen működtek ma a járókészülékeim.

... Tovább »

Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 943 | Hozzáadta:: Andy | Dátum: 2014-03-06 | Hozzászólások (0)


Hahó! Már itt is vagyok. Ma felkelt a nap, de úgy rendesen! Majd meglátjátok mennyire!

Én a szokásos időben és forgatókönyv szerint keltem, indultam. Semmi extra nem volt. Az éjszaka nem volt túl kényelmes, az ágy matraca igen rövid volt és kifeküdt. Eldönthettem, hogy a fejem lóg le vagy esetleg a lábam, mindegy túléltem. Néhányan időben indultunk. Hamar letértem az aszfaltról és bosszantott, hogy a napfelkeltét el fogja takarni egy lapos hegy, olyan alakja volt, mint Badacsonynál. De később mindenért kárpótolt a látvány. Pont akkor értem egy magaslatra, amikor kellett és a távolban, a szélerőművek mögött kezdett valami nagyon komolyan piroslani. Én szemmel jól láttam La Mancha modern ellenfeleit, de a széles látószögű, kis objektívben semmi nem volt látható. Nem volt hát mit tennem, lemálháztam magam és előkerestem a teleobjektívet. Ha már cipeltem! Megérte az objektív csere. Majd meglátjátok! Sokat kattintottam és fényképésztechnikai szempontból elég gyengék a fotók (ezért majd kapok is a hozzáértőktől), de nem volt szívem kitörölni egyiket sem. Mindenki válogasson kedvére belőlük. Nekem mind tetszik!


... Tovább »

Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 990 | Hozzáadta:: Andy | Dátum: 2014-03-06 | Hozzászólások (0)

Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2014  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben