4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Milyen sűrűséggel olvasnál friss híreket ezen oldalon?

Összes válasz: 55
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Május » 1 » 1. nap - Budapest - Zsámbék
9:19 PM
1. nap - Budapest - Zsámbék

 

Rövid leszek! Hosszú volt és kegyetlen! Persze tudtam ezt előre, na de ennyire?

Na, jó nem szaladok előre. Reggel tervszerűen ébredtem, indultam a Clark Ádám térre. Ott már várt a legnagyobb csemetém és barátnője, akik el akartak tőlem búcsúzni. Majd sorra megjelentek a barátok, ismerősök. Aranyosak voltak, kedvesek, édesek! Többen telefonáltak, üzentek, akik szerettek volna kijönni, de valami okból nem tudtak jönni! Jó volt az érzés, a tudat, hogy sokan gondoltak rám.

Egy kicsit később indultam, mint terveztem, de nem számított! Öröm volt a barátokkal lenni.

Bő másfél óra alatt sikeresen felértünk a Normafához, a Diána-lépcső megmászásával. Azért írtam a többes számot, mert voltak kísérőim. Váltakozó létszámmal. Sőt találkoztunk egy olyan zarándok párossal, akik Lébényig fognak gyalogolni – így feltehetőleg sokszor fogunk találkozni, együtt menni, egy szálláson aludni. örömteli volt a találkozás.

A Normafánál történt egy kis baleset. A hátizsákom aljára varrtam egy hevederpárt, a sátor, matrac és fényképezőgép állványának. Hát az egyik pánt előírásszerűen leszakadt, rosszul varrtam fel, vagy túl nagy volt a terhelés – pont a rétesénél, így meg kellett állni. Nagy duzzogva! Átszerveztem a zsákot, de nem lett a nagy barátom, nem tudtam úgy elosztani a terhelést, hogy az jó legyen. Ennek később még súlyos következményei lettek. Ettünk egy rétest, amíg az eső ki nem este magát, majd a MAKKOS MÁRIA felé vettük az irányt, Szép ez a rész! Szeretem! A MAKKOS MÁRIÁNÁL várt Feri barátunk, aki elsétált velünk Pátyig. Nagyon ismeri ezt a vidéket. A sündisznók is előre köszönnek már neki! Eseménytelenül elértük Pátyot, ahol tartottunk egy kis ebédszünetet – és én lábvizitet. Nem nagyon tetszett, amit láttam, tapasztaltam, de bíztam benne, hogy nem lesz gond. Hát lett! Az ezt követő 2 km-en három divatosnak éppen nem mondható vízhólyagom lett. NEKEM, akinek még soha nem volt túrázástól. Jó bakancs – jó zokni, láb karbantartás!  Valószínűleg a helytelen terhelés, állandó korrigálás miatt keletkeztek. Félreálltam és lekezeltem őket, amíg a csapat 5 tagja tovább ment. De ez nem volt gond, mert amúgy is én voltam a leglassabb. de ez engem soha nem zavart. Nem lóverseny ez! Elértük a töki egyenest, ami a mumus. Hát most bejött. Azon túl, hogy hosszú, jól eláztunk, felázott a földút, csúszkáltunk kb. 8 km-t, bő két órát. Ez kimerítő volt a léleknek, de főleg a testnek. Ráadásul a kezdők, kezdőjének alap hibáját is elkövettem. Az esőkabát felvétele után nem kapcsoltam vissza a derékhevedert. Én hülye! Éreztem én, hogy nagyon terheli a zsák a hátam, vállam, de betudtam annak, hogy fáradok és rossz a súlyelosztás. Szenvedtem mint a kivert kutya! Végül 8 óra 25 perc tiszta gyaloglós idő alatt sikerült a Runkeeper szerint 31,68 km-t megtenni. Este fél 7 körül, amikor beértünk Zsámbékra a Német Közösségi Házba, ahol a szállás volt, akkor jöttem rá, hogy mekkora balfék voltam. 8 km-t lenyomtam csúszkálva a sárban derékheveder nélkül. Ezzel a nem túl könnyű hátizsákkal! Sokat tudnék még írni a mai tájról, de igen fáradt vagyok. Kíváncsi vagyok a reggeli felkelésre, tápászkodásra.

A szállás jó, 2-3 ágyas szobák, ágynemű, korrekt fürdő, még konyha is van a földszinten, de ma hidegen hagy. Az ára 3500 forint fejenként. Teljesen korrekt!

Kata, aki tyúkanyóként gondoskodott ma arról, hogy minden jól menjen, innen visszautazott a fővárosba, és magával vitte a sátramat is, a matracomat, ami a sátorban kellett volna, valamint a fényképező állványomat. Erről nehéz szívvel mondtam le – de megtettem.  Mivel nem tudtam rendesen, kényelmesen elosztani a terheket, mert a súlypont jóval feljebb került, meghoztam a döntést. Így jártam! Nem baj! Kata! Itt is köszönöm a tyúkanyózást!

Holnapra, csak egy rövidebb szakasz van tervezve – kb. 22 km. Így, remélem többet tudok majd írni is, és felteszek néhány fényképet is – ma erre már tényleg nincs erőm! 

Kategória: Magyar szakasz - 2014 | Megtekintések száma: 1436 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 6
6 Miso  
0
Hajrá Bandikám!Kitartás és éljen az ÚT!:)Az egyedi, "Pethőbandis" stílusú blogod nagy élmény lesz nekem (és még sokaknak)!Szóval a sátoros, szabadban töltött éjszakákról le kellett mondanod,nem baj... megoldod..tudom!Buen Camino!Miso

3 Sepe  
0
Kiváncsian várom minden napi bejelentkezésedet smile Szép napokat! Sepe

2 Kwind  
1
Ma áldottuk a kezedet! Elfogyott a marhalábszárpöri! Remélem Te is valami hasonlóan finom étekhez jutsz! :) Hajrá! :)

4 Andy  
0
Ma jó lett volna egy kicsi abból a rosszul sikerült pöriből! A jégeső elmosta a mai vacsorát, így maradt a müzliszelet és és a szárított barack, tudod, az "R" csomagból!

1 Kavics  
1
Hajrá András! Követem az UTAD, örülök, hogy az imént rátaláltam a blogodra. Kíváncsian várom minden újabb bejegyzésed és látom, hogy van sok minden visszaolvasni valóm. :-) Az erő legyen Veled! Kavics

5 Andy  
0
Köszönöm Kavics! A fénykardom már meg van - ma annyi villámlás volt! Most jöhet az ERŐ!

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2014  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben