4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Milyen sűrűséggel olvasnál friss híreket ezen oldalon?

Összes válasz: 55
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Május » 20 » 20. nap Persenbeug – Zeillern
6:59 PM
20. nap Persenbeug – Zeillern

A mai napra a könyv ígért 1070 méter szintemelkedést és 990 métert szintcsökkenést. Na, ez vastagon megvolt! Szerintem 3-szor is! Az érzetem szerint.
Reggel gyönyörű napsütésre ébredtem, a kellemes reggeli után még körbejártam a kis falut, néhány fénykép kedvéért és vásároltam némi kaját, mert hát nem tudtam a mai nap beszerzési lehetőségeit. Azért hagytam reggelre a fényképezést, mert az este nem nagyon volt kedvem a fürdés után felöltözni és lábra állni. Jó volt ez így! Nem kapkodva, fél 9 után indultam el a mai napi megpróbáltatásra. Láttam én a könyvben, hogy lesznek rendesen szintkülönbség változások, de megcsinálni több volt, mint elolvasni. Nem a számszerűség ment az agyamra, hanem, hogy az egyik dombról le, a másikra fel és ez ment – az állandó liftezés. A lefelé menetet a térdem nem is nagyon szerette. Kárpótlásul fantasztikus tájakat láttam. Na, ezt szeretem Ausztriában – az ilyen lankákat, dombokat, hegyeket, völgyeket, legelésző teheneket (bár azokat ma nem láttam, csak éreztem a szagukat). És ez, ahogy haladok Felső-Ausztria és majd Tirol felé még inkább csak fokozódni fog. Amikor bejönnek az alpesi házak a tehenek kolompolásával! De azért így egészen más megélni ezt az egész osztrák szépséget, mint kocsival. Kocsival egy domb csak egy enyhe megtorpanás, max. egy sebességi fokozattal vissza kell váltani, és már fent is vagy a tetején – de gyalogosan egy „könnyű” hátizsákkal minimum kettőt kell visszaváltani és be kell kapcsolni az ütemes lihegőt is! Ma legalább 20-szor leizzadtam, de úgy rendesen – kb. 4-5 liter folyadék utánpótlás kellett. De megérte, pazar volt. Csináltam sok jó tájról fényképet, de sajnos ezek a fotók nagyon keveset adnak vissza az élményből, de azért megosztom veletek. Szorozzátok meg a látott képek értékét 20-szal, tegyétek hozzá a madárcsicsergést, a patakcsörgedezést és az illatokat. 
Találkoztam ma osztrák Szent Jakabos zarándokokkal. Ma kezdték, és a svájci határig csinálják majd. Irigykedtem a kis 5-6 kg-os hátizsákukra. Gondolom többször keresztezzük majd egymás útját. Még délelőtt láttam egy szarvas farmot. Próbáltam lefényképezni az állatokat, de bemenekültek a fák közé. Volt legalább 50 szarvas. Kicsit megdobbant a szívem. Aki régen ismer az tudja miért!
Ma szándékosan nem vettem fel a kalapom – élvezni akartam a napsütést. Gondoltam, hogy kicsit megfogja az arcomat – így is lett. Lassan simán el lehet adni valami olasz csávóként! A célállomásra délután 5-re értem ide, a tiszta mentidőm 7 óra volt és 30 km a távolság. Őszintén szólva, jobban kivette az erőmet a mai le- és felsétálgatás, mint a múltkor a 41 km. De hát Ausztria nem az Alföld. Ere kell felkészülnöm és még hol van Tirol?! Ma napközben semmit nem ettem – egy jégkrémen kívül – nem nagyon volt étvágyam. Az egész nap cipelt sajtos kifliket ettem most meg némi helyben vásárolt felvágottal, leöblítve a tegnap megismert és megszeretett játéksörrel.
A holnapi napra is hasonló km mennyiséget tervezek, de majd meglátom, hogy mennyi esik jól. Lehet, hogy többet fogok ülni és sütkérezni a mezőn, mint gyalogolni. Ki tudja?

 

Kategória: Osztrák szakasz - 2014 | Megtekintések száma: 1234 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 9
7 Kwind  
0
Halihó! Az előző bejegyzés 10 eurós sztoriján potyogtak a könnyeim a nevetéstől. Ha nem eszel egész nap persze,hogy jobban elfáradsz. Élvezd ki minden percét! :-)

9 Andy  
0
Napközben nem nagyon kívánom a kaját - csak a folyadékot! Este pótolok! Nincs gond az erőnlétemmel! smile

6 Julianna  
0
Sajnálom, hogy tegnap este nem én voltam müszakban, és nem tudtalak fogadni. Jó utat!
Julianna a magyar recepciós :)
ui: követni fogom utadat :)

5 Miso  
0
Bandikam!én a szarvasos sztorit olcsón nem adnám...:):)Legyen szép utat,s Buen Camino

8 Andy  
0
Mindennek meg van az ára!

3 Erika M  
0
Úgy tűnik 2 éves cimboraságunk nem elég ahhoz, hogy megismerjem ezt a szarvasos sztorit...hmmm... :-)))

4 Andy  
0
Na jó! Neked priviben elárulom még ma!

2 Andy  
0
"Nehogymár" így elsőre eláruljam! smile

1 cili  
0
Annak idején én azt mondtam az itthon maradottaknak, bárcsak webkamera lenne a szemem, mert tényleg egészen mást lát a gép mint mi. Nagyon szép helyen jársz, csinálj azért sok képet. Jó utat.

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2014  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben