4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 101
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Május » 22 » 22. nap Enns – Ansfelden
6:26 PM
22. nap Enns – Ansfelden

A reggelinél egy Ausztriában dolgozó magyar férfival dumáltunk mindenről- Külföldi munkavállalás, a magyarok törökeredetéről, kalandozásokról, az osztrák vasutakról. Mára nem terveztem túl hosszú utat – figyelembe véve a tegnap esti lábfáradtságot. Az első komolyabb megálló, amit kinéztem az St. Florian városkája. Az út első szakasza ott folytatódott, ahol tegnap abbahagytam. Főút – vasút – töltés. Értelemszerűen fényképeket nem csináltam, nem volt miről. Nem voltam feldobva, de tudtam, hogy leküzdendő feladat ahhoz, hogy elérjek St. Florianba. És végre megérkeztem, kávéztam egy étteremben és leraktam a hátizsákom, hogy ne kelljen felcipelnem az apátságba. Háááát, ez az épületkomplexum nem semmi. Hatalmas és fantasztikusan szép. Bolyongtam több mint egy órát. Nagyon-nagyon tetszett! Ajánlom mindenkinek, aki teheti, hogy nézze meg. Sok fényképet csináltam, majd válogatok néhányat nektek is. Nagyon keveset tudtam (szinte semmit) erről az apátságról, így a neten utána olvastam, kiegészítve a helyszínen begyűjtött infókat. Visszasétáltam a város főterére, ami igen szép, hangulatos és ha már vigyáztak a zsákomra, akkor meg is ebédeltem náluk. Finom volt és meleg étel. 
Találkoztam egy magyar nyugdíjasokkal tele busszal is, beszélgettünk pár szót, majd folytattam az utam. Ansfelden kb. 8 km-re volt csak – az út első és egyben szebbik felét egy hűs fenyőerdőben tettem meg. Nagyon kellemes volt, enyhén fújt a szél, a kalapomat a kézben fogva élveztem a hideg fuvallatokat. Az utolsó 3-4 kilométert már tűző napon, aszfalton kutyagoltam jó kis lankás vidéken. A sarkam jelezte, hogy valami nem ok, de már nem volt sok hátra. Ansfeldenbe érve hamar megtaláltam a szállásom, ami korrekt. A városka nem nagy élmény, nem messze az A1-es autópályától – olyan semmilyen. Hamar körbejártam. De nekem most arra pont jó volt, hogy megálljak. Kicsit bekékült mindkét sarkam az elmúlt pár nap le-, és föl szakaszaitól. lehet, hogy kicsit lassítok, majd meglátom holnap mit jelez a lábam. A mai nap csak kb. 24 km-t jöttem. Ma így alakult.
Elmentem a helyi közértbe vettem némi hideg kaját és mára már csak a blogírás és internet és a pihenés maradt. A mai nap fénypontja az apátság volt. Megérte eljönni ide.

 

Kategória: Osztrák szakasz - 2014 | Megtekintések száma: 1222 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 5
4 Andi  
0
Nagyon szépek a képek, az apátság tényleg elképesztő látvány lehetett. Jó olvasni a beszámolóidat, szinte újra érzem az Utat a lábam alatt... További élménydús zarándoklást :)

3 Öreg  
0
Gyönyörűek a fotók, amint látom most már élvezed az eddigi gyaloglásod gyümölcsét és az idő is jobb! Szorítunk Neked, hogy a lábod bírja, persze a kitartásba az élmények segítenek! További szerencsés utat!

2 Sepe  
0
Mesebeliek ezek az ajtóköltemények, tényleg nagy élmény lehetett az egészet körbejárni. Meg a táj is, a fenyőerdő sajátos illata smile Összehasonlíthatatlan az én mai napommal smile

5 Andy  
0
smile

1 Miso  
0
Gratulálok Bandikam!Lassan lezarandokolsz a terkeprol!Az apatsagrol már hallottam én is,gondolom,h milyen nagy élmény lehetett.A sarkaidra ugyelj!Buen Camino

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2014  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben