4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Jártál már az El Camino-n?
Összes válasz: 173
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Május » 2 » 2. nap Zsámbék - Tarján
7:01 PM
2. nap Zsámbék - Tarján

 

Izgalmas volt a felkelés reggel. Nem aludtam túl jól, kb. óránként felébredtem, valamim mindig fájt. De felvirradt és ki kellett kelnem az ágyból. Rosszabbra számítottam. De eljött az is! Muszáj volt felvennem a bakancsot de mintha kicserélték volna az éjszaka 3 számmal kisebbre. Az első 3 km kegyetlen volt, de nem vehettem át a túraszandált.  Amint megtehettem, azonnal cseréltem a lábbelit, hááááát egy megváltás volt. Így már tudtam élvezni a fantasztikus tájat, a madarakat és a mezők rovarvilágának hangjait. A reggeli 2,5 km per órás sebességemet megnövelhettem így már! Nekem a 2 évvel ezelőtti Camino-n és az egyetlen heti túránkon sem volt baj a bakancsommal, lábammal. De most miért haragszik rám Szent Jakab? Vagy valaki? Délig Pazar volt az idő, kellemesen meleg – élveztük a napsütést és amit a természet mellé nyújtott. 10 kor Mányban meglátogattunk egy cukrászdát kávéért, de ha már ott voltunk némi kalóriaszegény (vagy nem?) sütemény is elfogyott. És ami érdekes volt – a tányér fésűskagyló alakú volt. Jót mosolyogtam. A táj bizonyos szakaszokon kicsit emlékeztetett a Mesetara, csak nem volt olyan hosszú. Váltakoztak a dimbes-dombos tájak is. Szép volt gyalogolni. Csak könnyű nem, de hát így volt sportértéke. A délután során sikerült párszor elázni. Na, nem nagyon, csak egy picit! Tarjánba érvén már láttuk, hogy kerget bennünket a jégeső. Szaporáztuk a lépéseket, de a jégeső győzött! Csak 300 méterrel vert meg bennünket, de ez elég volt arra, hogy alsógatyáig vizesek legyünk. Jó volt megérkezni a mai rövid, de izgalmas út után. A Runkeeper szerint pont 23 km-t gyalogoltunk, a tiszta menetidő 6 óra 16 perc volt. Nem volt nagy futam – de a körülményekhez képest nem volt rossz! Elfáradtunk ma is!

Szeretném itt külön kifejezni a Szent Jakab Zarándokút kitalálóinak és karbantartóinak az útvonalat, a jeleket, ahogy kirakták és ahogy karbantartják. Nem éreztük egyszer sem, hogy elbizonytalanodtunk volna a jelzések hiánya miatt. Nagyon jó segédlet az útikönyv is. Köszönöm!

Ma már kiderült, hogy összesen 10-en megyünk Lébény felé, azonos napi beosztásokkal, persze mindenki más-más tempóban. Többnyire mindig ugyanott lesz a szállásunk. A mai szállás sem rossz, 4-en alszunk egy szobában, tiszta, rendezett, az ára is jó. A ma esti vacsora elmaradt a jégeső miatt, így az abrakostarisznyából fogyasztottuk el a tartalék kaját, müzli szelet és aszalt barack. De holnap pótolni kell a készletet.

Holnap Tatára érkezünk, nem lesz túl könnyű a szakasz, bár kilométerben nem sok, de néztem az időjárás előrejelzést, nem túl rózsás a kilátás, de majd meglátjuk milyen lesz. Nem károgok előre!

Ma este nem vagyok annyira fáradt, így megpróbálok néhány fotót is feltölteni! Csak az íze kedvéért!

Kategória: Magyar szakasz - 2014 | Megtekintések száma: 1531 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 4.0/3
Összes hozzászólás: 4
4 Kavics  
0
A fotóknak én is nagyon örülnék. Holnap a szülővárosomba érkezel...ha otthon lennék elkísértelek volna egy darabon... este olvaslak. :-) Az erő Veled! Kavics

2 galokata  
0
Kedves András! Sok - sok csodálatos élményt kívánok! Máris várom a következő bejegyzést és nagyon drukkolok neked, járj szerencsével! Üdv. smile

1 Miso  
0
Bandikam!Szent Jakab tuti nem haragszik,s az Úr sem....csak a kivalasztottakat jobban megpróbálja,hisz feléjuk nagyobb az elvárása biggrin Ügyesek voltatok!Buek Camino!

3 Andy  
0
Lacikám! neked elhiszem, mert TE szentéletű vagy! Persze én sem vagyok bűnös! smile
Ezek szerint ma is nagy volt felém az elvárás! De megfeleltem! smile

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2014  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben