4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Jártál már az El Camino-n?
Összes válasz: 173
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Március » 4 » 34. nap - Santiago de Compostela – Negreia
8:18 PM
34. nap - Santiago de Compostela – Negreia


Reggel kicsit később ébredtem, persze a többiek sem kapkodták el. Érthető okok miatt. A csapatból a kanadai részleg, a 2 lány ma délután indul vonattal Toulousba, majd onnan Párizsba és repülnek haza, a koreai srác még marad 2 napot Santiagoban, majd repül Szöulba szintén Párizson keresztül. Az egyik koreai lány a portugáliai Portó és Lisszabon után Olaszországba megy, onnan Horvátország, Törökország és úgy Szöul. Szép út! A másik koreai lány, még kisétál az óceán partjára. Reggel azért még volt egy rövid „Jó utat!” ölelkezés és mindenki ment a maga útján. Mert az út nem ért véget Santiagóban, legalábbis nekem nem. ½ 8-kor indultam útnak, a katedrális előtti hatalmas tér majdnem üres volt, így csináltam néhány képet, majd megkerestem a kifelé vezető sárga nyilat.

A város vége előtt még megkávéztam, megreggeliztem és már 9-kor sikerült is elhagyni a várost. Ma csak laza 22-23 km volt előttem. Már előre örültem, hogy nem sok emberrel fogok találkozni, mert hát ugye zarándokok 90%-ának itt van az út vége. Ahogy kiértem a természetbe és visszanéztem a városra, akkor láttam és már hallottam is, hogy egy nagy csoport ember közelít. Egy busznyi turista. Ekkor a buszt még nem láttam, de olyan hangosak voltak és annyira üres volt a hátuk, hogy csak turisták lehetnek, gondoltam. De mit keresnek ezek itt? Az a szokás, hogy csak Santiagoig jönnek. Akkor ezek csak itt a környéken akarnak egyet kirándulni – gondoltam én. De amikor beértek akkor láttam mindenki nyakában a hatalmas fésűskagylót, az egyforma túrabotot. Vagy 2 órán keresztül boldogítottak, amíg szét nem szóródott a csapat, mert amíg csordában volt a csürhe (huhh, most meg már megint gonosz vagyok), addig elviselhetetlenek voltak. Lassan elcsendesedtek és megszoktam őket. Igazi zarándok alig volt, milyen nyugodt lett volna az út!

A tegnapi változékony, esős idő után igen komoly felmelegedés történt, folyt a víz rólam rendesen. A terep nagyon változó volt, de hát ez már megszokott, vagy emelkedőn, vagy lejtőn kellett menni. Az egyenes szakasz ismeretlen erre. A táj szépsége viszont visszatért és ennek roppant módon örültem. Ismét a rendezettség érzete volt bennem. A kávézás és egy kis üdítő elfogyasztását követően nekiveselkedtem a második felének is a távnak. Erdőbe be, mezőre ki, néha egy kis aszfalt, kisebb-nagyobb falvak. Egyáltalán nem volt unalmas a nap. Negria előtt néhány kilométerrel találtam egy igen szemrevaló hidat. A XIV. században építették, persze azóta többször is felújították. Többek között én az ilyen látványokért jöttem el a Caminora. Készült is néhány fénykép. J Mivel elég későn indultam így még a rövid táv ellenére is csak ½ 3-kor érkeztem meg Negreirába. Nem a municipal (önkormányzati) alberguet választottam, hanem egy privátot, a WIFI reményében. WIFI volt is csak a weboldalak betöltése nem sikerült. A gyors lepakolás után nyakamba vettem a várost, valami kaja vásárlása céljából, ugyanis azt olvastam, hogy az elkövetkezendő napon sehol sem lesz erre lehetőség. Vasárnap délután volt, szieszta idő, de azért hátha. Vasárnap délután ½ 3 kor bezárnak a boltok, de nem sziesztára, hanem hétfő reggel kilencig.  Szóval ennyit a kajavásárlásról. Azért este 6-kor még tettem egy erőtlen kísérletet. De nem. Elköltöttem az estebédemet egy közeli pizzériában, 6 euró volt egy jó méretes, finom pizza. Reméltem, kitart reggelig! A szálláson nem voltunk sokan, talán 6-7 fő. Azért itt már érződött, hogy sokan csak a Santiagoig jöttek. Vége a tömegnek. De ennek én kimondottan örültem, leszámítva az alibi zarándokokat, akik szintén itt, ebben a városban  szálltak meg, de szerencsére nem ott ahol én. El is határoztam, hogy reggel jó korán indulok, hátha nem érnek utol.

A város az elég jellegtelen volt, kimondottan csúnya, barátságtalan!

A rövid táv ellenére azért elég fárasztó volt az út, lehet, hogy a nem kellő mennyiségű pihenés miatt!

Fényképek:

https://plus.google.com/u/0/photos/106590437236988503235/albums/5750833826874410177


Kategória: 2012-es El Camino-m blogja | Megtekintések száma: 887 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2014  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben