4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Milyen sűrűséggel olvasnál friss híreket ezen oldalon?

Összes válasz: 55
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Május » 3 » 3. nap Tarján - Tata
6:50 PM
3. nap Tarján - Tata

Túl a harmadik napon. Az eddigi legszebb és egyben legesősebb nap. Az éjszaka kevés alvással, sok forgolódással, kínlódással telt. Begyulladtak a hólyagok helyei és érezhetően lüktetett. 6-kor keltünk, a szobatársaink szintén. A tetőtéri ablakon aranyosan kopogott az eső. Mintha jelezték volna mi vár ránk! A békák azt írták a neten, hogy délig csak esni fog, utána felhőszakadásra lehet számítani. Elég rosszul állt a szénánk, de nem volt mit tenni. Szedelődzködtünk. Nem ment gyorsan az elindulás – az este nem pakoltunk össze – így reggelre maradt – de a hycomatos mozgásom miatt igen nehezen ment a dolog. Felerőltettem a bakancsot – hátha csak az első lépés lesz elviselhetetlen. 5 lépés után úgy döntöttem, hogy feladom. Na, nem az utat, hanem a mai bakancsviseletet. Lesz, ami lesz – túraszandál, zoknival és jöjjön a Gerecse és tegyen próbára! Jött és próbára tett.  Amint kiértünk Tarjánból és bent ballagtunk az erdő fái alatt újra elkezdett keményen esni az eső. A fák oltalmazó koronái alatt felvettük az esőgumikat (F1), azaz az esőkabátot és én a ponchóm. Addig, amíg ez a művelet tartott a fák levelei visszatartották az esőt, majd ők is megadták magukat. Az amúgy is laza, felázott talajon élvezetes volt a csúszkálás. Aki szokott túrázni, az tudja milyen fontos egy ilyen talajon a megbízható, biztos bakancs bokatartó ereje, biztonsága. Ez hiányzott nekem most – de nagyon. Ennek örömére a lábfejem és a talpam minden kicsi, pici és még annál is pirinyóbb izmai nagyon elfáradtak. Nem is gondoltam, hogy ennyiféle izmom van! Ennek a mai napnak ez volt a kihívása. Hál’ Istennek nem esett sokáig, kb. 1 órát áztunk. Vagy megkegyelmeztek az égiek, vagy megijedtek a nagy zöldruhás rémtől, aki csúszkált és cuppogott a sárban. Szép látvány lehettem, még jó, hogy nem volt tükör a környéken. Fényképet nem sokat csináltam, mert erősen koncentráltam a talpon maradásra. Lassan de biztosan beértünk a Vértestolna településre, ahol egy kocsma és egy kis közért várt bennünket. A kocsma nem várt, mert korán értünk, de meglátták a nagy zöld yetit, és gyorsan kinyitották nekem. Idő előtt! Kedves kiszolgálás, íztelen, de meleg kávé, de abból azonnal 2. Kis pihenés, nyáriasítás után tovább indultunk. Jó hosszú falu, kellemes de erőteljes emelkedővel, a jobboldalon a stációkkal. Szép volt a táj, itt már bátrabban fotózhattam is, járható volt az út, nem csúszkáltam. Sőőőőt, még a nap is kisütött. Ahhoz képest, amit vártunk egész jó lett.

Szép ez a Gerecse! Pazar volt a látvány a hegyi ösvényeken, a néha a lombokon átszikrázó napsugarakban. Csináltam néhány jó képet. Ide érdemes lesz visszajönni, rendes bakancsban és hatalmas hátizsák nélkül – csak úgy turistaként! Vissza is jövök majd! Jó sokat kapaszkodtunk felfelé, nem fáztunk. A rotundánál dönteni kellett, hogy a rövidebb, de esős időben veszélyesebb utat válasszuk, vagy a 4 km-rel hosszabb utat. Nem voltam bevállalós. De nem bántam meg – szép volt az út és csak szép lassan ereszkedtünk le a hegyről. Nem volt megerőltető a lábnak, de kellemes volt a szemnek!

Tata előtt kb. 6-7 km-rel már vészjóslóan dörgött az ég, de még tartotta magát az időjárás.  A Tatai-tó mellett már keményen fújt a viharos szél, felkorbácsolva a tó felszínét. Nem volt szép látvány, nem tudtunk benne gyönyörködni. Már minél hamarabb a szálláshelyen akartunk lenni. Mindannyian! Elkezdett esni, fújt a szél, cudar volt a világ. Vágytunk egy kis melegre. A kapucinusoknál szálltunk meg. Nem nagy élmény a szállás, de egy zarándok nem válogat! Pláne ha már mindene fáj! Minden nehézség ellenére jó volt a mai nap, talán a legfájdalmasabb, de eddig a legszebb. 24 km tiszta játékidőben 6 óra 14 perc. A web oldal fényképek közé ma is felrakok néhány fényképet, a 2014-es Camino, magyar szakasz képei közé.

A holnapi nap is 24 km-es teljesen sík terep, remélem az eső is megkímél bennünket.  

Azt hiszem a mai napra is emlékezni fogok, míg az eszemet tudom. A Camino össz  920 km-én nem volt ennyi fájdalmam, mint ma – de már ez a mai is csak emlék. Amíg hason fekszem és az égnek meredeznek a lábaim! Na, majd a reggel! De az egy másik történet lesz.

Kategória: Magyar szakasz - 2014 | Megtekintések száma: 1414 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 10
6 Csilla  
0
András! Jobban szorítunk neked, mint a bakancsod! :)
"A harcos tudomásul veszi fájdalmát,de nem hódol be neki!" (Carlos Castaneda)
Szerintem pakolj ki a zsákból!
Ölelés: Csilla + Frici

7 Andy  
0
Kedvesek vagytok! A zsákommal már semmi gond nincs - Kata az első nap haza vitte amit lehetett.  Sátor, matrac, FÉNYKÉPEZŐ ÁLLVÁNY ! Már csak az első nap okozta bajt cipelem!

Viszont ölelés nektek!

5 Cili  
0
Igaza van galokata-nak az utifüvet a zokniba a talpadra kelle tenni. Beszélek Péterrel az idő miatt.

8 Andy  
0
Egy kis protekció jó lenne! smile

4 galokata  
0
Egy kéretlen jó tanács a fájós lábadra - bár erről nyilván nálam sokkal többet tudsz - közismert a baktériumölő, sebgyógyító hatása a széleslevelű útifűnek. "Sebgyógyításra és bőrproblémákra a  szétmorzsolt friss leveleket használják. A szétmorzsolt útifűlevéllel a legtöbb seb gyógyítható. Ha tiszta útifűlevelet rakunk a sebünkre, az hamarosan bezáródik és meggyógyul."
A fotók nagyon szépek, gyönyörű tájon haladtatok. Már csak az égieknek kellene kicsit kegyesebbnek lenni.... de biztosan eljön majd a szép idő is! bye

3 Miso  
0
Bandikam!Minden tiszteletem a Tiéd,ahogy kuzdesz az elemekkel,no meg a sérült talpaddal!Valahol olvastam,s tán ez erőt ad,h a hősiesen viselt fájdalom csak tovább nemesiti az ember lelkét! smile Buen Camino

9 Andy  
0
Huhhhh! Én már olyan nemes vagyok! A fél kutyanyelvemet már odaadnám! Köszönöm Laci!

2 Öreg  
0
Szorítunk mi is! Csak kérdés; esőnap nincs betervezve, esetleg nem kellene meggyőzni a Péter bácsit?

10 Andy  
0
Még korai az esőnap! smile Bár esős napból már volt bőven!

1 Erika  
1
Ismeretlenül szorítok érted:-)

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2014  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben