4000 km zarándoklat 
5 ország - 5 millió lépés
Európán át 
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
2016 - Magyarország [0]
Magyar szakasz - 2014 [12]
Osztrák szakasz - 2014 [30]
Svájci szakasz - 2014 [12]
Francia szakasz - 2014 [36]
Spanyol szakasz - 2014 [33]
2012-es El Camino-m blogja [42]
Körkérdésünk
Milyen sűrűséggel olvasnál friss híreket ezen oldalon?

Összes válasz: 55
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Főoldal » 2014 » Május » 5 » 5. nap Nagyigmánd - Kisbér
9:27 PM
5. nap Nagyigmánd - Kisbér

Könnyű, laza nap. Rövid táv, kellemes, néhol hűvöskés szél, ragyogó napsütésben. Ízletes estebéd, jó beszélgetések, ezért késői blogírás. Önmagamhoz képest kései lefekvés.

Röviden ennyiben összefoglalható a mai nap. Ha valaki már unja a mindennapi, bő lére engedett beszámolót, az most hagyja abba! Persze, a kíváncsiabbaknak vagy elvetemültebbeknek azért leírom hosszabban is. Persze lehet, hogy már unalmas néha, de nem történnek nagy dolgok, de hát ez van. Én nem bánom, hogy nincs minden nap nagy dráma az úton, vagy nem fedezek fel valami eget rengető nagy-nagy életigazságot. De azért apró örömteli dolgok érik az embert.

Reggel kipihent állapotban való ébredés 4.50-kor. Ugye, milyen nagy dolog ez? Másként fárad el az ember, mint a napi robotban. Kevesebb butaság nyomasztja, nem zakatol az agya, csak a legfontosabb dolgok legyenek meg, amelyek szükségesek az úthoz. Tiszta, száraz ruha, víz, némi élelem és a jelek követése. (persze, nem árt egy jó lábbeli sem) Reggel 7-kor mindenki (10 fő) átment a plébániáról a Nagyigmándi Polgármesteri Hivatalba, ahol meghívtak bennünket egy kávéra, teára. Persze, nem nagy dolog – de jól esett mindenkinek az apró figyelmesség. Ja és kaptunk „pöcsétet” a zarándokútlevelünkbe is.

Ezt követően szép lassan útnak indultunk. Nem voltam hajlandó felvenni a hosszú pólót – bíztam a jó időben. Igazam lett. Bár az elején kicsit csípett az idő, ösztökélt a gyors mozgásra. Ami most még ment is – a lábam reggelre kb. 10%-os javulást jelzett – persze nem látványra, mert az még horrorfilm kategória – de érzetre. Valami jelentős javulás csak lesz már, mert kicsit unom a túraszandált – ja és persze unom cipelni a hátamon a bakancsot. Szóval jól kiléptünk – élveztük a napsütést és a felhőmentes égbolt látványát. Repültek a kilométerek a talpunk alatt. Kb. 2,5 óra folyamatos gyaloglás után megpihentünk kicsit, reggeliztünk majd folytattuk az utat Kisbérre, ami már csak 6-7 km-re volt. Nagyon hamar odaértünk – azt hiszem beállt a lábunk, agyunk egyfajta „menetelés”-re, és ezt abszolút pozitív értelemben gondolom. A test fáradtságát az agy már megszokott állapotként kezeli és figyelmen kívül hagyja. Azt hiszem, hogy mára állt át a szervezetem, testem, agyam a „CAMINO”-s üzemmódra. Ezt már reggel a pakolásnál is megállapítottam, hogy ez az a rutin, ami anno volt 2 éve. Jó volt megállapítani ezt!

Kisbérre beérkezve szinte az első ház a zarándokszállás. Nagyon profi! Tiszta, rendezett, kényelmes, praktikus, Morvai úr elragadó egyéniség. És olyan szép pecsétje van!!!! Az ára, nagyon barátságos. Sőt, még wifi is van. Töltök fel majd néhány képet a ház udvaráról!

Korán érkeztünk, a szokásos szertartások után bementünk a városba, megnéztük a templomot, felderítettük a holnap reggeli pékséget, találtunk egy jó éttermet, ahol csak mi, zarándokok voltunk. Nagyon jót estebédeltünk – egy kicsit (nagyon) vágytunk már a meleg ételre. Rövid bevásárlás – készülve az esti beszélgetésre vettünk egy kis bort, de csak keveset gondolván a reggeli korai kelésre és az előttünk álló 28 km-re. Közben kiegészült a csapat – Attilával és Anikóval, akik életükben először csinálnak zarándokutat – de tetszik nekik. Jót, beszélgettünk, előbb velük, majd Zoliékkal, szóval este 8-kor már a fáztunk kint a teraszon a plédek ellenére is, így asztalbontás volt. Mindenki lepihent a szobájába. Én meg nekiláttam a napi blog írásának. Sokan kérdezték már, hogy miért írom? Talán a legegyszerűbb válasz, hogy ilyenkor este mintegy mentést csinálok a nap eseményeiről, történéseiről, gondolatokról, érzésekről. Amúgy is szoktam, amikor lefekszem, de ez most így intézményesített dolog a saját részemre. Jó visszaolvasni, hetek, hónapok múltán.

Kategória: Magyar szakasz - 2014 | Megtekintések száma: 1380 | Hozzáadta:: Andy | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 14
13 Andy  
0
Kedves Cili!

Minden nap gondolok rád - 001/2014.

9 Kavics  
0
András, kérlek ne rövidíts a bejegyzéseiden, mindenki (én is) várom a részleteket. Mégha úgy is érzed nem történt semmi, engem még az is érdekel. Sajnálattal olvastam, hogy szülővárosomban kellemetlen hideg volt, és így nem nyújtott Neked nagy élményt... :-(
Tetszenek a fotóid is! Lehetne a fotókat esetleg feliratozni ???
További erő Veled! :-)
Kavics

14 Andy  
0
Amennyi erőm lesz, annyit írok majd - remélem sokat. Tatára visszatérek!
A feliratozást tervezem de arra eddig nem volt időm és erőm.

8 Csilla  
0
Nálunk már esti rutin lett, hogy felolvassuk egymásnak az aznapi bejegyzésed. Minden nap nagyon várjuk az új híreket. Aki meg a terjedelem miatt szót emelne, az menjen át az eső áztatta Gerecsén túraszandálban a zsákoddal! :) Szerintem legyen olyan sűrű a bejelentkezés és olyan hosszú egy-egy bejegyzés, ahogy erődből, idődből, térerőből telik. További csodás utat neked - és a többi, úton lévő zarándoknak! :)

7 Miso  
0
Bandikam!Ne engedd,h az írásod a tomegizles martaléka legyen.... továbbra is a jellegzetes "pethobandis"stílusra szavazunk!:)más különben egy alkotás terjedelmere,stílusara az ihleto múzsa is döntően kihat,s a "MUZSACAMINO": hosszú):)

12 Andy  
0
Lacikám! nem tudok, de nem is akarok megváltozni. Nem engedek a tömegízlésnek!

6 Radicsné Kati  
0
Ismeretlenül is veletek vagyok, jó olvasni a napi beszámolót.Mivel mi is sokat túrázunk szinte magam előtt látom a napi szakaszaitokat.

11 Andy  
0
smile

5 galokata  
0
András! Én egyenesen megköszönöm, hogy mindennap szentelsz időt a "bő lére" eresztett írásnak, a fényképek megosztásának. Amikor olvasom a blogodat engem is elkap az a bizonyos "Camino életérzés"... Az út során remélem sosem leszel annyira fáradt, hogy ne legyen erőd az íráshoz!! Erika átadta az üdvözletet, jól esett, köszönöm. smile hello

10 Andy  
0
Erika! Minden napra tervezem az írást - a közzététellel lesz majd gond - de majd megoldom azt is időként. És akkor "csőstől" olvashattok majd - több napit együtt! smile

4 Jozsibacsi  
0
Ez a  mennyiseg pont jo. Olvasas kozben magam elott latom a sajat utamat. Ha kerhetem.... ausztriai szakaszokon is irj a szallasokrol .(Mar megvan az utlevelem.) Mikor ersz Rajkara es ott alszol-e? Koketalok egy Rajka - Wolfsthal kiserettel (ha nem zavar) Buen Camino.

3 Sepe  
0
Jó ez a "hossszú lé" - tervezett a napi rutinomban smile Csak azt sajnálom, h nem hétvégére értek Győr környékére, hogy egy napot csatlakozhassunk. Szép napot mára!

2 Erika  
1
.... még jó:-))

1 Erika  
1
Jaj, Andris, írj nyugodtan hosszú monológokat, isszuk szavaidat:-)

Név *:
Email *:
Kód *:
Belépés
Keresés
Naptár
«  Május 2014  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2024
    Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben